A DK független szervezettel világíttatná át a közmunkaprogramot

2015. január 21. 11:32

Átvilágíttatná, illetve eseti parlamenti bizottsággal vizsgáltatná a közmunkaprogram hatékonyságát a DK. Zaveczki Tibor, a párt szociális munkacsoportjának vezetője szerint „a korrupt kormány tehát egy korrupt rendszerbe kényszeríti bele a polgármestereket”.

2015. január 21. 11:32

A Demokratikus Koalíció (DK) azt szorgalmazza, hogy a kormány egy független szervezettel világítsa át a közmunkaprogramot, továbbá annak hatékonyságát egy eseti parlamenti bizottság is tekintse át. Erről Zaveczki Tibor, az ellenzéki párt szociális munkacsoportjának vezetője beszélt szerdán az MTI-nek. Emlékeztetett, a Baranya megyei Gyöngyfa polgármestere a közelmúltban azért mondott le, mert úgy ítélte meg, a közmunkaprogram értelmetlen feladatokra irányul és hazugságokra kényszeríti a települések vezetőit.

A korrupt kormány tehát egy korrupt rendszerbe kényszeríti bele a polgármestereket” – mondta Zaveczki Tibor, aki szerint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) munkajogi kutatócsoportja alkalmas lehet a közmunkaprogram felülvizsgálatára, a visszaélések feltárására. A DK emellett azt is szeretné elérni, hogy az Országgyűlés alakítson egy a közmunkát vizsgáló eseti bizottságot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. január 21. 13:44
Még mindig dinka!
Sumi
2015. január 21. 13:34
A DK-sokat kellene már vizsgáltatni elmeorvosilag.
briganti
2015. január 21. 13:17
És ki lesz a független bizottság elnöke? Almunia?
alex.leopardi
2015. január 21. 12:43
nem akartam a Halotti beszédből példálózni de frappáns volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!