Így lesz valóság a vad jóslatokból

2014. december 17. 12:58

A valóság idén is olyanokat produkált, amiket legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna. Az olajárzuhanás és Putyin éve volt 2014 a Guruló hordón.

2014. december 17. 12:58
Vargha Péter Simon
Guruló Hordó

A valóság megint durvább volt: Putyin éve a Gurulón

Múltkor végiggörgőztem a Facebook-posztjaink között, és megdöbbentem, mennyi az egy négyzetméterre jutó Putyin-kép (és most ez is +1;).

Hát igen. A Krím elfoglalása, az orosz-ukrán krízis eldurvulása azért minket is alaposan meglepett, mint majdnem mindenkit. (Kivétel például Craig Pirrong alias Streetwise Professor, aki megjósolta, és akinek az írását linkajánlónkba is betettük még a bevonulás előtt. Hogy ezt is kihozzuk önreklámnak;-)

Az egésznek még koránt sem látszik a vége. Megírtuk, hogy az olajár-csökkenés (is) keményen betett Putyinnak. Meg azt, hogy a Déli Áramlatot azóta már le is fújták, de Putyin agresszivitása nőhet is, ahogy sarokba szorul. Amit ugye most rendesen fel is gyorsít a napokban kitört rubel-válság (apropó fekete hattyú)...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. december 17. 17:18
Arra gondol a kommunikációs szakember, hogy bedől az amerikai shale olaj kitermelés, és magával rántja az egész junk bond piacot? Vajon hol dolgozhatnak ezek a Molnál? Valami közgázos cikk író/olvasó elfekvő dezinformációs osztályon?
Kommentelő
2014. december 17. 15:47
Szopóban van a Nagy Testvér. Csak a Nyugat könyörületességén múlik, hogy megakadályozzák a villámgyors összeomlást. Én is inkább a lassú kivéreztetést támogatom, de a szankciókat csak akkor lehet feloldani, ha kitakarodnak az oroszok a szuverén Ukrán állam területéről.
puszika
2014. december 17. 13:52
Varga úr! Így utólag könnyű okosnak lenni! De nem lenne jobb ha mindenki a saját szemétdombján kapirgálna, Feltételezem, érti!!
paraklétosz
2014. december 17. 13:33
A Szagértő kiszagolta, hogy valami lóg a levegőben, de még nem tudja pontosan, hogy mi, ezért tovább görgeti hordóját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!