Bontsuk le a kétharmadot!

2014. december 04. 10:50

Aki a jogállam és a demokrácia pártján van, és aktívan akar tenni a kétharmad lebontásáért, az támogatja Kész Zoltánt és kampányát.

2014. december 04. 10:50
Scheiring Gábor
Scheiring Gábor blogja

„Magyarország jövője szempontjából a veszprémi időközi választás mérföldkő lehet az orbáni hatalom visszabontását illetően. Nem csupán ellenzéki győzelem születhet, hanem milliók reménye jöhet el a Fidesz-KDNP kétharmados többségének lebontásával. Ennek megfelelően a PM elnöksége úgy döntött, hogy a győzelemre legalkalmasabb és legesélyesebb, a demokratikus értékrendet kompromisszumok nélkül képviselő, a jogállam iránt feltétel nélkül elkötelezett jelöltet kívánja támogatni.

Kész Zoltán tősgyökeres veszprémi családból származik, helyben jól ismert jelölt, akár csak felmenői. Bár nem feltételenül gondoljuk mindenben ugyanazt a társadalomról és a gazdaságról, de az biztos, hogy Kész Zoltánnal csak előre léphetünk a demokratikus és szociális megújulás felé, és jó esélye van rá, hogy megszólítsa a város polgári-liberális szavazóit is. Tanult és tanított Amerikában, tanárként korábban dolgozott az almádi gimiben is, pályázott is igazgatónak nemrég, de mondvacsinált formai okokkal kizárták – az üggyel a Veszprém megyei kampányom során én is foglalkoztam több körben. Helyben egyébként segítőkészen támogatta kampányunkat, erre számíthat most a mi részünkről is.

Ismerem Kész Zoli véleményét a Fidesz oktatási ámokfutásáról. Mindketten az ellen küzdünk, ahogy ahogy leuralja a központosított önkény és ellenséggyártás a demokratikus véleménynyilvánítás, a békés és hatékony működés és a helyi önrendelkezés elvét. Az ellen küzdünk, ahogy káoszt teremt a Fidesz az iskolában. Nem csak Almádiban, nem csak Veszprém megyében, hanem az egész országban. Legutóbb azt láthattuk, ahogy egy kormány ellenes tüntetőt a munkahelyén, az iskolájában vegzált a hatalom szócsöveként működő Hír TV – nem  maradt el a Kész Zoltán reakciója sem, keményen nekiment a Hír TV-nek. Aki így bánik a gyerekekkel, így bánik az oktatással, a tanárokkal és diákokkal, mint a Fidesz és csatlósai, az az ország jövőjét éli fel. Veszprémben egy hiteles és erős jelölttel kezdhetünk most új fejezetet.

Ahogy Kész Zoltán személye garancia a veszprémi polgároknak, úgy garancia lehet a demokratikus ellenzék és hazánk számára is, hogy az Orbán-kormány túlhatalma az ő győzelmével visszaverhető. A PM elnöksége ezért úgy döntött, hogy támogatja Kész Zoltánt, és politikusaival, aktivistáival segíti kampányát, amely nem egyszerűen egy választókerület képviseletéről szól, hanem a jogállami útra történő visszatérés egyik legfontosabb lépéséről.

Magyarország megújulása a kétharmad lebontásával kezdődik. Aki a jogállam és a demokrácia pártján van, és aktívan akar tenni a kétharmad lebontásáért, az támogatja Kész Zoltánt és kampányát. Ezért kérjük a többi ellenzéki pártot is, hogy támogassák a közös jelöltet!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. december 05. 00:53
Ez a lebontás mostanság valami fixa idea lett?
kitiltott
2014. december 04. 21:29
zoli miért nem bontottátok le október 12.-én? volt rá sanszotok nem?
drkovax
2014. december 04. 17:00
Az LMP (Sciffer) már a teljes ellenzék jelöltjét keresi. Igen, a Vona-Gyurcsány-Tóbiás-Scheiring-Schiffer-Bokros koalíció jelöltjét. És az érintettek - Schiffer szerint - nem is zárkóztak el, csak még nincs meg a jelölt. És ez a "koalíció", persze Goodfriendnek és főnökeinek sem probléma ... Mert mind demokraták ... "Ó puer, ó puer ..." (Folytassa Kleo)
Morgen
2014. december 04. 14:19
" Kész Zoltánnal csak előre léphetünk a demokratikus és szociális megújulás felé," és együtt menetelhettek New York útján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!