Rájöttem a nemzetet megosztó konfliktus megoldására

2014. december 01. 18:33

Vasárnap csak az önkiszolgáló kasszák működjenek a boltokban! A szegény, kizsákmányolt bolti eladók otthon lehetnek a családjaikkal; de aki akar, továbbra is vásárolhat vasárnap; aki meg nem, az nem.

2014. december 01. 18:33
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista

Rájöttem a nemzetet megosztó konfliktus megoldására: vasárnap csak az önkiszolgáló kasszák működjenek a boltokban! A szegény, kizsákmányolt bolti eladók otthon lehetnek a családjaikkal; de aki akar, továbbra is vásárolhat vasárnap; aki meg nem, az nem. A többit pedig megoldja a technológia, elvégre a 21. században élünk.

Irónián túl: észvesztő, hogy amikor az elképesztően alacsony aktivitási ráta láttán a kormány – joggal minden erővel munkára és dologra akar bírni minél szélesebb rétegeket; és amikor a gazdasági kibontakozásunk egyik gátja épp az alacsony fogyasztás; akkor munkahelyeket veszélyeztető és fogyasztást korlátozó intézkedéseket vezet be egyrészt ideologikus célzattal, másrészt főleg egy újabb gazdasági szektor újrafelosztásának szándékával. Most jönnek „a Fidesz betiltja a vasárnapi shoppingolást” szólamok, csak gratulálni tudok, újabb 10 százalék mínusz a jövő havi közvélemény-kutatásokban?

Mindez ahelyett, hogy az egész témát legfőképpen a fogyasztás alakulása, a kereslet és a kínálat s a munkaadó és munkavállaló közös megegyezése szabályozná.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. december 02. 12:55
Sajtóban ,rádióban naponta tízszer mondják el: ne vásárolj öniszolgáló kasszában, mert egy gép négy ember munkáját teszi feleslegessé. Úgy hallom ,januártól a mandinál is bevezetnek egy ilyen flekkek szerint működő softvert ,és akkor te elmehetsz kapálni. Ha, lesz még hova.
balbako_
2014. december 02. 11:44
Én még egyszerűbbé tenném vasárnap ötszörös bért kell fizetni a nem családi vállalkozásoknak. Mindjárt bezárnák azonnal!
aharoni
2014. december 02. 00:29
Tömegközlekedés sem lesz majd mind tudjukkiknél? Vagy itt automatizált lesz minden hogy senkinek se kelljen vasárnap dolgoznia?
Brigadéros
2014. december 01. 22:04
Remélem, jól felmérte ezt a fidesz, mert az én szűkebb-tágabb környezetemben (amúgy stabil fidesz szimpatizáns közegről beszélek) volt aki káromkodott (nem a Semjén fülének való módon), volt aki meg azt mondta, kétszer is meggondolja, hogy legközelebb elmenjen szavazni, de senki nem örült ennek. Szerintem itt valami nagyon elnéztek, és ez az önkormányzati választások óta a 4. nagy bénázásuk. Korábban az ellenzék azzal vádolta a fideszt, hogy lejt a pálya...de ezt akkor még ők sem úgy gondolták, hogy a szakadék felé...:( Ébresztő fidesz!!! Itt valami nagyon nem jól megy...és ha erre most fideszes dislike-okat kapok, azoknak azt üzenem, jobb időben szólni, ha baj van, és nem utólag keseregni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!