Lex barátok és ellenségek

2014. december 05. 10:49

Az elmúlt időszakban ez a fajta személyre szabott törvénykezés már olyan méreteket öltött, hogy még követni is nehéz hol tartunk éppen.

2014. december 05. 10:49
Kate Beckett
Ténytár

Lex CBA 3.

A magyar üzletlánc régóta a kormánypártok kedvence, Schmitt Pálhoz hasonlóan már három lex fűződik a nevéhez. Elsőként 2010-ben hoztak olyan törvényt, amely mentesítette a CBA-t bizonyos adófizetési kötelezettségek alól, majd 2013-ban módosították úgy a trafikmutyit megalapozó törvényt, hogy azzal előnyös helyzetbe hozták a hozzá kötődő dohányboltokat.

Most nagyon úgy fest, hogy - bár a józan ésszel teljes egészében ellentétes, és kezdetben a Fidesz vezetői sem támogatták -, zárva lesznek a 400 négyzetméternél nagyobb (multi) üzletek vasárnaponként. Azt, hogy miért agyrém az eredetileg KDNP-s elképzelés most hagyjuk (itt találtok pl. 7 kiváló érvet), a nagyobbik kormánypárt hirtelen jött pálfordulásának valódi okát maga Orbán Viktor »árulta el«:

»...bár a magyar emberek felnőttek, el tudják dönteni, hogy mivel töltik a vasárnapot, itt az a kérdés, hogy hol költik el a pénzüket.«

Ennyi.

A Tescónál meg gondolom éppen átértékelik a stratégiai partnerséget.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2014. december 05. 15:08
De szép neve van a gyereknek, nemhiába védi itt úgy a Tescóját! Katetár, Ténybeckett, TASZjelenti ésatöbbi.
balbako_
2014. december 05. 13:46
Hülye tyúk. Képtelen különbséget tenni a vállalkozási formák közt.
luga
2014. december 05. 11:48
Eszetlen liba. Kinyilatkoztatsz, és tényként irkálsz feltételezéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!