A dolgok állása (2.)

2014. december 02. 08:31

Ideje megtanulnunk egy új szereplő nevét a világpolitikában. Őfelsége, a palagáz.

2014. december 02. 08:31
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

És láss csodát! Még ott állt a Majdanon, a színpadon, nehézsúlyú, fekete öves nácik kezét szorongatva az egész amerikai establishment, és hátul, a függöny mögött Joe Biden amerikai alelnök fia és John Kerry külügyminiszter fiának legjobb barátja máris tagja lett a Burisma Holdings ukrán gázipari cég igazgatótanácsának. Nagyon szeretném, ha az ellenzéki megmondóemberek és a korrupcióellenes keresztes lovagok erre az egyetlen tényre reagálnának érdemben valamit. Hogy tudniillik mit keres az Egyesült Államok alelnökének és külügyminiszterének fia, illetve közeli barátja egy ukrán gázcég igazgatótanácsában, és ez a tény vajon milyen korrupciós gyanúkat vet fel. Vajon mennyiben vezérlik ettől kezdve a lehető legnyersebb gazdasági és pénzügyi érdekek az Egyesült Államok kelet-európai politikáját? Vajon van-e közük az eddig leírtaknak ahhoz, hogy az Egyesült Államok idegrohamot kap a Déli Áramlat nevének hallatán, és bármit hajlandó megtenni azért, hogy ez az Ukrajnát megkerülő vezeték soha ne épüljön meg?

Hiszen a Déli Áramlat többek között kikapcsolná Ukrajnát a rendszerből, így biztosítaná Európa zavartalan gázellátását. Továbbá a Déli Áramlaton keresztül például még olcsóbb azeri gáz is jöhetne, tovább csökkentve az árakat, így közelítve az európai gazdaság versenyképességét az amerikaihoz. Ezek ismeretében talán nem meglepő, hogy amerikai szenátorok már tavaly felkeresték Bulgáriát, letérdeltették a teljes bolgár kormányt, és közölték velük, hogy azonnal fejezzék be a Déli Áramlat építését.

Majd hazautaztak, és hozzáláttak megdolgozni az Európai Uniót, hogy haladéktalanul sújtsa szankciókkal Oroszországot. S lőn: az Európai Unió amerikai nyomásra hirtelen megtiltotta, hogy almát meg répát szállítsunk az oroszoknak. Sikerült is ezzel a nagyszerű lépéssel tönkretenni egy csomó lengyel és néhány magyar gazdát. De valamiért arról például nem hallani, hogy az Európai Unió megtiltaná az Audik, a BMW-k és a Volkswagenek kivitelét Oroszországba. Nem, mert akkor a német autógyártás kerülne padlóra. És amerikai nyomásra nagyon bátor tud lenni az unió, de azért nem vakmerő. És mindennek van határa. Ez a határ pedig többnyire a német érdekek mentén húzódik. (Magyarország nagy szerencséjére.) Persze érdemes azon is eltöprengeni, vajon le lehet-e győzni Oroszországot ezekkel a módszerekkel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. december 02. 16:03
zsoca évekkel azután, hogy energetikában és világpolitikában igen sokminden erről szól (pl. a közel-keleten fenntartja-e az usa a szerepvállalását, ha érdektelenné válik az olaj/gáz ügyletben), felfedezte a palagázt, és most rögtön meg is magyarázza a világot. bogár aludt, gfg aludt, zsoca aludt, a tegnapi napig kompletten elmagyarázták, hogy mit miért csinál a büdöskurva amerika - palagáz nélkül. tegnap meg arra ébredtek, hogy voltaképp mindent azért csinál. jó étvágyat a nagy világmagyarázat kajálóknak az újabb öklend végtermékhez.
gudmen
2014. december 02. 15:15
ne hagyjátok ki! gigajo! http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ujabb-fantasztikusan-jo-magyar-kisfilm-terjed
Ouroboros
2014. december 02. 14:11
Szánalmas, te alkoholista áruló. A gonosz gnóm kétségbeesett meséjét egy nap alatt darabokra szedte a valódi sajtó: http://444.hu/2014/12/02/a-fidesz-koruli-uj-mitosz-az-amerikaiak-a-palagazukat-tukmaljak-es-ezert-kotozkodnek/
kuwiq
2014. december 02. 12:53
Ah, az ukrán gáztolvajok amcsikkal egészültek ki? Több, mint érdekes fordulat. Őket mikor tiltják ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!