Orbán Viktor CBA-ja

2014. november 20. 13:34

Szép dolog, ha valaki bármit megtesz a barátaiért, különösen akkor, ha ezért áldozatot is kell hozni.

2014. november 20. 13:34
Gomperz Tamás
hvg.hu

Van a CBA. Egyelőre nem mindenki vásárol ott. Talán azért, mert drágának tartja. Vagy nem elég színvonalasnak. Vagy csak idegesíti, hogy minden egyes alkalommal negyedórát kell várnia, ha olyan rendkívül ritka terméket tesz a kosarába, mint a zsemle, melynek árát az unott pénztáros hosszan kutatja egy nejlonba csomagolt listán, ahol nem találja meg (szerencsére Marika öt pénzárral arrébb tudja és átkiabálja).

Persze akad olyan is, aki ott vásárol. Talán azért, mert pechje van, és nincs a közelében választék. Vagy azért, mert szeret drágábban vásárolni, a minőséget nem tartja fontosnak, a kiabáló Marika sem zavarja, ugyanakkor boldog attól a tudattól, hogy a cég tulajdonosa magyar. Az is egy típus, akinek nem az számít, hogy olcsóbb legyen a zsemle, hanem egyedül az, hogy ne John-nak, hanem Viktornak Lászlónak hívják azt a számára ismeretlen tőkést, aki a végén még egy házat vesz magának a zsemlén lévő profitból.

Nem baj, mindenki választhat szabadon. Pontosabban éppen ez a baj. Nem azért vásárolta be magát a miniszterelnök a CBA-ba, vásárol be a miniszterelnök a CBA-ban, hogy ezek a multik rontsák a jobb áraikkal a boltot. Emeljenek ők is árat! Ezt akarja a kormány. Tehát hogy a vásárló, azaz a nép többet fizessen. Amikor a sajtójával együtt piacvédelemről, a kis boltok segítéséről, a magyar tulajdon fontosságáról beszél, az annyit jelent, hogy drágábban veszed majd a kenyeret.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peet2013
2014. november 21. 07:08
Az ALDI,LIDL,TESCO,SPAR (Magyarországon bejegyzett cégek!) 2011. és 2013. között ~3.711 milliárd Ft! árbevételt realizáltak Magyarországon. Ezen időszak alatt mínusz! ~127 milliárd Ft volt a mérleg szerinti eredményük, tehát egyetlen egy forintot a magyar költségvetésnek nem fizettek. (Az adatok nyilvánosan hozzáférhető mérlegadataikban fellelhetők.) A nyereséget management, lizing, tanácsadás,licence díj stb. csatornákon kivitték, és ezt JOGSZERŰEN tehették. Adószabályokból, kommunikációból(tények ismertetése) elégtelen!
hátakkor
2014. november 20. 17:08
Szabad országban szabad emberek ott vásárolnak ahol ( szabad) akarnak. Van ami itt jó, van ami ott. Közelünkben van CBA Príma (?), hát nem vagyok elájulva tőle, de pékárú van elfogadható, meg talán bor is. Viszkit a Veress Pálné uccában veszek. Pálinkát Szatmárban. Kolbászt Szarvason. etc.
hátakkor
2014. november 20. 16:54
A kenyér eleve szar a legtöbb helyen..
Peter8811
2014. november 20. 16:27
Jóbarát Bundjáról nem akarsz írni? És ha 1 liter olaj előállítási költsége 230-300 Ft mi a faszé kerül 480- 520 Ft-ba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!