Boldogítók

2014. november 10. 18:33

Fura az ember: ha hatalomra jut, gyakran azt képzeli, hogy joga, sőt elhivatott kötelessége az emberi viszonyok megváltoztatása.

2014. november 10. 18:33
Andrassew Iván
Népszava

„Addig is a KDNP előveszi javaslatát a boldog vasárnap megteremtésére. Úgy látszik, a szeretet követei nem nagyon értik meg: egyrészt nem szeretnénk újabb sok ezer munkanélkülit, másrészt meg a kapitalizmusban az a jó, hogy alkalmazkodunk egymás igényeihez. Ha a kereskedő, a dolgozó és a vásárló úgy dönt, hogy megéri vasárnap is nyitva tartani a boltot, akkor az az ő dolguk. (A KDNP nagyon sok szavazatot szerezhetne azzal, ha a vasárnap dolgozók érdekeit védő szakszervezeteket támogatná a dolgozóellenes ocsmány törvények hatásainak kivédésében.)

Nyilván semmi nem lesz a vasárnapi boldogságból, ám sokkal nagyobb baj, hogy a valódi hatalommal bíró Fidesz tönkre teheti a gimnáziumokat és a gyerekeket azzal, hogy felére csökkenti a diákok számát. Az egykor magát polgárinak hazudó párt ma már nem érti, hogy nem véletlenül hoztuk létre a polgári iskolarendszert. A tudásalapú társadalom alapja a műveltség. Tudom, nehéz megérteni, de a munkaalapú társadalomé is. Ráadásul az emberi jóléthez és boldogsághoz szükséges a harmóniák fölismerése és élvezete. Az meg például irodalom, rajz és énekórákon sajátítható el.

Megjegyzem: a kommunisták se tudtak visszafordíthatatlan károkat okozni, és hozzájuk képest Orbánnak aligha lesz ideje gyerekek százezreinek életét elhivatottan tönkretenni.

Van úgy, hogy a nép másképp akar boldog lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. november 11. 17:07
Iván,Iván. Te maradtál vörösbunkónak.Vedd már észre,Kádár imádott főnököd rég sirban van,még a fejét is el zabrálták,ugyhogy fejlődnöd kell.
Jabotinsky
2014. november 11. 13:07
Andrassew Ivánnak ezzel mi a baja? Hiszen valamennyi etnikai, vallási és eredetközösségbelije, mint egykori magyarországi ( soha nem volt és lesz magyar) politikai tényező ezt tette.
atila68
2014. november 11. 10:40
"A Fideszt megdöncsük, oszt itten kifordul a világ a sarkaiból" Erre gondolsz előember?
Bigbeeeee
2014. november 11. 09:50
"a kommunisták se tudtak visszafordíthatatlan károkat okozni..." Nem sikerült, na! De legalább megpróbáltátok, Iván.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!