Putyin embere kimondta: Észtország és Lettország eltűnhet a térképről

2014. november 11. 16:30

Ha egy ország úgy viselkedik, mint egy agresszív nagyhatalom, úgy is beszél, mint egy agresszív nagyhatalom, az bizony egy agresszív nagyhatalom.

2014. november 11. 16:30
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„Az ismert mondás mondás szerint: ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy totyog, mint egy kacsa, az valószínűleg egy kacsa. Valamiért ez jutott most eszembe az orosz politikáról.

Történt ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik tanácsadója, Szergej Markov politológus a svéd köztelevízió külpolitikai műsorának adott interjút. A műsort ma este vetítik le, de már az előzetesben is bőven van muníció. Markov szerint Észtországnak és Lettországnak minden oka megvan arra, hogy féljen. (Ezek NATO-tagállamok, hahó!) Szerinte ugyenis ezt a két balti államot »az orosz kisebbséggel szembeni elnyomó magatartása« miatt egy konfliktus esetén »az a veszély fenyegeti, hogy eltűnik a térképről«. Ismert, az 1,3 milliós Észtországban a lakosság 25,6 százaléka orosz, míg a 2,2 milliós Lettországban 27,8 százalék ez az arány.  

(...)

A bevezetőben említett bonmot-t némileg átalakítva: ha egy ország úgy viselkedik, mint egy agresszív nagyhatalom, úgy is beszél, mint egy agresszív nagyhatalom, az bizony egy agresszív nagyhatalom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. november 12. 00:04
"A műsort ma este vetítik le, de már az előzetesben is bőven van muníció." Egy medvéről két bőrt akarsz lehúzni?
Vadjoe
2014. november 11. 21:26
Ha tényleg erre készülne Oroszország, akkor nem árulja el előre. Szerintem az oroszok élvezik azt, ahogy a Nyugat szépen akkurátusan összeszarja magát az ilyen kijelentésektől.
romanov
2014. november 11. 20:05
Markov csak az igazságot mondta el. Ezekben az országokban (melyek EU tagállamok) a lakosság 20%-a él jogfosztottan. Státuszukat az uniós csatlakozás óta sem rendezték. Markov arra utal, hogy Ukrajnán kívül van még terület, ahol komoly felfordulást tudnak csinálni, ha akarnak. Márpedig, ha az amerikaiak hidegháborút akarnak, akkor az oroszok is elkezdik majd az orosz kisebbséget fokozottan támogatni.
Jared Dirac
2014. november 11. 19:30
Moskau Moskau, wirf die Gläser an die Wand, Russland ist ein schönes Land ho ho ho ho ho
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!