Leiskolázták Kálmán Olgát

2014. október 02. 13:38

Hosszú távon a paksi atomerőmű bővítésének nincs alternatívája.

2014. október 02. 13:38
Mihályi Péter
Galamus

„Fájt nézni, ahogyan az Egyenes beszédbenszerda este Aszódi Attila, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos leiskolázta az ATV általában nagyszerű műsorvezetőjét, Kálmán Olgát. A műsorvezető sorba felmondta a hazai és külföldi zöld mozgalmak Magyarországra egyáltalán nem vagy csak félig-meddig érvényes közhelyeit, s ezt még megtoldotta azzal a – vélhetően – saját maga által kigondolt következtetéssel, miszerint a szél és napenergiával termelt villamosáramot akkumulátorban lehet tárolni. Ez bizony csacsiság. Kínos volt, ahogyan Aszódi elmagyarázta a nyilvánvaló fizikai tényeket: (1) ipari méretekben nem lehet tárolni az áramot, (2) ha nem fúj a szél, akkor a szélkerék nulla áramot termel; a napelemek pedig jobbára csak meleg vizet termelnek és nem áramot.

Lehet azon sajnálkozni, hogy Magyarország határai miért nem terjednek az óceánig, ahol nagy erővel és folyamatosan fúj a szél, hogy miért nincsenek magas hegyeink, amelyekre vízi erőműveket építhetnénk, és miért nem süt a nap annyit, mint a Szaharában. A földrajzi tények azonban tények, s ebből az következik, hogy a megújuló energiák tekintetében az Európai Unió országai között nálunk a legrosszabbak a természeti adottságok. Ez azt is jelenti – bár erről a mindenkori magyar kormányok általában szemérmesen hallgatni szoktak –, hogy számunkra az Európai Unió által kötelezően előírt megújuló energiaprogram egyértelműen hátrányos, a versenytársainkhoz képest magas költségek folyamatosan rontják az ország versenyképességét. S ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy az ország természetföldrajzi adottságaiból következően egyetlen lehetőségünk volt: a Dunán vízlépcsőket építeni, mint ahogyan Németország, Ausztria és Szlovákia tette. Történelmi szerencsétlenség, hogy a bős-nagymarosi beruházás a rendszerváltás viharában ellehetetlenült. Ráadásul úgy, hogy az építésre, a visszabontásra meg a pereskedésre – mai áron – ráment vagy 2 milliárd dollárnyi közpénz!

Aszódinak abban is igaza volt, hogy hosszú távon a paksi atomerőmű bővítésének nincs alternatívája, és abban is, hogy a meglévő négy orosz technológiájuk blokk mellé
nem lenne célszerű egy más nukleáris nagyhatalom technológiáját importálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. október 06. 15:14
""Leiskolázták Kálmán Olgát"" Már hanyadszor! Ki lesz a következő aki megteszi???
Brigadéros
2014. október 03. 19:54
Szerencsétlen Kálmán Olga tényleg K.O. lett... Hogy rendezze ezt a leégését atom-ügyben, másnap berángatott valami LMP-s (?) félnótást, akiből hosszas könyörgés után kihúzta azt a marhaságot, hogy ipari méretekben lehet elektromos áramot tárolni... :) ...Ahelyett, hogy még a műsor előtt megkérdezett volna a környezetéből egy 8-adikas általános iskolai tanulót, aki elmondta volna neki, hogy: "Na de kedves Olga néni, mindenki tudja, hogy nem lehet..."
Sándor
2014. október 03. 13:18
igazi... szocialista seljt egyed... tipusa az olga! ekkora bunkót ... és az atv-nek ez felelmeg ... szerintem normális magyar ember nem vállal náluk munkát.
illesl
2014. október 02. 22:42
Fogalmam sincs, hogy honnét vette a cikkíró az állítás alapját: "„Fájt nézni, ahogyan az Egyenes beszédben szerda este Aszódi Attila, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos leiskolázta az ATV általában nagyszerű műsorvezetőjét, Kálmán Olgát." Mitől lenne általában nagyszerű az isteni Kálmán Olga... Úgy tesz, mintha egy istennő szált volna az atv-re, vagy legalább is Kálmán Olga révén orákulummá lett volna az egykori Kőbánya mozi.... Egy agresszív tyúk, aki állandóan a tollait borzolja, a nagy és jól beolvasó megmondó, de semmi több. Nem kicsit, nagyon unalmas már...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!