Újabb töltény a tárba

2014. október 08. 11:33

Az, ami Magyarországnak a külpolitikában hátrány, Orbánnak a belpolitikában előny: nincsenek támogatóink sem keleten, sem nyugaton.

2014. október 08. 11:33
Mihalovits Ervin
Publius

„Az, ami Magyarországnak a külpolitikában hátrány, Orbánnak a belpolitikában előny: nincsenek támogatóink sem keleten, sem nyugaton. Egy ilyen kis ország a támogatásokból jó eséllyel aszimmetrikus helyzetbe kerülne, a politikai erők függenének a külső erőforrástól, legyen az a példa kedvéért olcsóbb gáz keletről vagy legitimációt erősítő kézszorítás Merkellel nyugatról. Az egyetlen erőforrás, melynek hiánya súlyosan érintené az országot, az eu-s pénzek. Magyarországon más forrásból gyakorlatilag nem valósul meg beruházás. Nem lenne mit szétosztani a haverok között, üzemeltetni a médiabirodalmat, és tereket felújítani a választópolgárnak. Az eu-s pénzek elveszítésének rémét viszont jól kezelte a Fidesz, ezzel kivéve az ütőkártyát az Unió kezéből.

Amíg viszont nincs kijátszható kártya, a nyugati kritikák csupán újabb töltényt adnak az alternatív valósággal operáló kommunikációs gépezet tárába. Újabb hét, amikor van mivel rémisztgetni a tábort, és erősíteni az összetartást. Rá kell jönni, hogy többé nem lehet a kormányellenes megnyilvánulások fő szószólója a nyugat, mert az kontraproduktív. Nehéz lesz erről leszokni, mert a hazai választék igen lehangoló az önkormányzati választás ellenzéki paródiája közepette. Ugyanakkor amíg a kormányt itthon választják meg, több értelme van hazai alternatíván dolgozni, mint elismerően csettinteni a nyugati kokikon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2014. október 08. 20:06
Az ellenzéknek azt kellene megérteni, hogy a hatalmat nem a Kormány brüsszeli meg washingtoni furkálásával, hanem a hazai választások megnyerésével lehet megszerezni. Sajátos csomagolásban, de végereményben a post is ezt mondja, azért kapott tőlem egy lájkot. No meg azért is, mert csak ilyen csomagolásban van halvány esély az ellenzékieket is ráeszméltetni a fenti igazságra. Persze azokat a lejárt szavatosságú politikusokat, akik végleg elvesztették a hitelüket a magyar választók többségénél, és csak idegen intervencióban reménykedhetnek, sehogyan sem lehet meggyőzni. Márpedig a ballib ellenzék egyelőre szinte csak ilyen politikusokból áll.
kitiltott
2014. október 08. 19:06
kinek a kölyke ez okoskodó taknyos percemberke?
kuwiq
2014. október 08. 18:54
Ah, odáig azért csak eljutott, hogy esetleg választáson kéne valami eredményt elérni, nem pedig a külföldi segítséget várni. Egy "demokratától " már ez is eredmény.
puszika
2014. október 08. 13:45
Mihalovits! Akkor magyarázd már el, miért jönnek sorban az országba a cégek zöldmezős beruházásokat alapítani vagy a meglévőeket fejleszteni. Cikked kiváló példája annak,amikor egy firkász,ügyefogyottságát leplezendő,csak ír,csak ír,csak ír. Csak tudnám hogy kinek????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!