Gólyatábori kollektív bűnösség

2014. október 06. 11:49

Arra kéne fókuszálni, hogy egy esetleges szexuális erőszaknál az arról tudó szervezők ne akarják eltussolni az ügyet, az egyetemi és HÖOK-os vezetésnek inkább arra kéne törekednie, hogy ne legyen adott esetben más rejtegetni valójuk a kari hökösöknek.

2014. október 06. 11:49
Mihalovits Ervin
Publius

Ugyanakkor az egész ügynek a kezelése és az a téves irány, amibe a közbeszéd fordult, nem csak a gólyákat érinti. Feltételezhetően nem minden hökös tudott az ügyről, hiszen ez a vezetésnek nem lett volt érdeke. Nem beszélve más szervezetekről, akik ugyanúgy részt vettek a gólyatábor szervezésében, teljesen ingyen, szabadidejüket feláldozva és rengeteg munkát mögé téve azért, hogy az egyetemre kerülöknek egy sokrétű és eseménydús hetet hozzanak össze. Ezeknek az embereknek a munkája nem hogy megkérdőjeleződik most, hanem a kollektív bűnösség kimondásával a társadalmi megvetés zúdul rájuk.

Az, hogy most két eset kiderült, biztos jele annak, hogy több is történt az ország gólyatáboraiban. De csak azért, mert jelenleg erre fókuszálnak az ügyek, még nem szabad tévesen oda kanyarodnia a diskurzusnak, hogy ez a gólyatáborok sajátos hangulatának a következménye; inkább észre kéne venni, hogy ez egy sokkal jelentősebb társadalmi problémának a csúcsa, mint azt korábban gondoltuk volna.

Ehelyett arra kéne fókuszálni, hogy egy esetleges szexuális erőszaknál az arról tudó szervezők ne akarják eltussolni az ügyet, az egyetemi és HÖOK-os vezetésnek inkább arra kéne törekednie, hogy ne legyen adott esetben más rejtegetni valójuk a kari hökösöknek, ami miatt nem akarnak botrányt. Illetve jó lenne valódi felelősöket találni, hiszen a korábban napvilágra került esettel kapcsolatban sem lehetett hallani azóta semmit a vizsgálatról, ami jóeséllyel szépen csöndben elfelejtődött volna. Ezen felül a társadalom tagjainak részéről sem ártana megkülönböztetni a szexuális erőszakot azoktól a saját nyugalmukat stilisztikailag megzavaró szavaktól, melyek egyébként csupán azt a tevékenységet írják le, amit otthon jó esetben maguk is folytatnak, sőt, a gyerekeik is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2014. október 06. 14:44
Azt mondja ez a fiatalember, hogy álszent vagyok, ha a "gólyatábori hangulatot" összefüggésbe hozom a szexuális erőszakkal. Azt állítja, hogy a fasszopásról, puncinyalásról, lányok orgazmusáról szóló dalocskáknak "senki nem gondol bele a jelentésébe". Különben is "csupán azt a tevékenységet írják le, amit otthon jó esetben" magam is folytatok, sőt a gyerekeim is. Hát persze. Halkan azért megjegyezném, hogy előtte nem szoktam áthívni a szomszédaimat egy kis vetkőzős játékra és közös nótázásra. Ha megtenném és ráállnának, a hangulat valószínűleg mégiscsak "elégséges lenne ahhoz, hogy szex legyen", pedig már nem vagyok egyetemista korú. Hát még, ha egy kis kábítószert is kevernénk a poharakba, különösen azokéba, akik "nem gondolnak bele" a nóták jelentésébe és inkább csak beszélgetnének. Nem kollektív bűnösségről van itt szó fiatal barátom, hanem azokéról, akik előre, tudatosan készülnek az érzékek izgatására, a gyengébb személyiségű lányok leitatására, behálózására és megdugására. S akik az események után kurvázzák és listázzák őket, s ha megtörténik a baj, és a felajzott légkörben valaki erőszakot követ el, akkor minden igyekezetükkel megpróbálják eltussolni az esetet, mert igenis tisztában vannak a saját felelősségükkel. S, az a kérdés, hogy erre való a gólyatábor? Ismerkedni csak úgy lehet, ha szexuális manipulációkkal, alkohollal és kábítószerrel hozzuk össze az egyetemi felvételtől boldog, ám gyanútlan, félig-meddig még középiskolás fiatalokat? Egyébként egyenlő feltételek között, kölcsönös beleegyezéssel úgy dugtok, barátom, ahogy jólesik. A lányomat azért óvnám, az ilyen alakoktól, mint te.
hihhaa
2014. október 06. 13:19
Igaza van!
Senye Péter
2014. október 06. 12:36
A legszomorúbb, hogy a tavalyi esetet joghallgatók tusolták el. Mire számíthatunk tőlük, ha végeznek?
liberálzöld.
2014. október 06. 12:20
Szóval röviden: Hol van mosta a TEK, a NAV, az ügyészség, meg az oktatási tárca?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!