Az internetadó lesz Orbán sajtos pogija?

2014. október 22. 10:21

A nyolcvanas években egy pesti házfalon a következő falfirka jelent meg: “Komcsik, ne emeljétek a sajtos pogi árát, mert baj lesz!” Emelték. Baj lett.

2014. október 22. 10:21
Ansinn
Kapitalizmus

Az adót elvileg a szolgáltatónak kell fizetnie. Levonhatja belőle a társasági adófizetését, ami vicces, hiszen a társaságokat a telefon- és közműadóval már eddig is jól megcsapolták, tehát igencsak lefaragták az adóalapot – részben az így kieső bevételeket pótolná az internetadó. Mivel a fenti példákból láttuk, ennél jóval nagyobb összegekről lesz szó, ezt a szolgáltatók nyilván nem tudják majd lenyelni. A korlátlan internetcsomagok megszűnése szinte biztosra vehető, a korlátosak ára pedig nőni fog.

Vége a képek megosztásának, az újszülött unoka, vagy a nyaralási képek posztolása a Facebookon az ismerősökkel szembeni durva lépésnek fog számítani. Kedvenc zenénket is legfeljebb elkötelezett és tehetős zenebolond fogja megnyitni, a videók megosztását meg el is lehet felejteni. (A le- és a feltöltés is adatforgalom.) (…)

Vannak magyarok, akik képesek mindenféle internetes kurzusokon tanulni a nemzeti tankönyvek bölcsességének magukba szívása helyett. Vannak független hírportálok, blogok, ahol mindenféle más tény, vélemény, nézőpont is helyet kap a vezér által üdvösnek tartott alternatívájaként. (Még bírálatok is!) Amit most látunk, ez ellen irányul. Nem a kassza kong, a magyarok fejének kéne. Akár azon az áron is, hogy az egész országot kivezetik a digitális írástudók világából, megint szembemenve a világgal.

Ha hagyjuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. október 22. 17:50
Akkor most töltsek le amíg minden ingyibe van ?
BőröndÖdön
2014. október 22. 17:41
Az egész orbán-bagázs elhúzhatna már...
Eltünt
2014. október 22. 16:25
Szerencsétlen firkász ,wc papírral először a fenekedet törülted ki azután a szádat .
berzsian56
2014. október 22. 12:03
Egy másik történetem is van, nyolcvanas évek elejéről. Valaki a 49 -villamos ablakára reggelente felragasztott egy apróbetűs feliratot:" szétrúgom a seggeteket bolsik". Valaki meg írásban rákérdezett: miért? A válasz nem késett sokat, a következő napon az volt odaírva: mert megígértem. Az a gyanum a fickó megtartotta az ígéretét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!