Ukrán jövőkép

2014. szeptember 07. 17:08

Az ukránok fénysebességgel közelednek saját, „megérdemelt” Trianonjuk felé.

2014. szeptember 07. 17:08
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Magyar Hírlap

„Ne legyenek azonban illúzióink Oroszország kapcsán sem. Divat most az »ellenségeink ellenségei a bará­taink«, vagy pontosabban a »bará­taink ellenségei a barátaink« elv alapján lelkesedni Putyinért. Moszkva a TTIP-tárgyalások miatt került lépéskényszerbe, ugyanis Ukrajnát saját Eurázsiai Vámuniójába szerette volna integrálni, ugyanis az ukránokkal együtt »már« 230 millióan lennének. Ez nagyjából Brazília lélekszáma, ami messze elmarad az Egyesült Államok és az Európai Unió erejétől.

Moszkva most a Krím és Délkelet-Ukrajna megszállásával akarja megakadályozni, hogy Ukrajna a nyugati integrációhoz kerüljön, és ezzel a nyugat hídfőállásai mélyen a volt Szovjetunió területébe nyúljanak. Egy, a nyugati értelemben véve demokratikus Ukrajna felerősítené a demokratizálódást Oroszországban és más volt tagköztársaságokban is, ami joggal aggasztja ezen országok volt KGB-s tisztekből és kommunista párttitká­rokból kialakult oligarcha rétegeit.

Ne legyen afelől sem illúziónk, hogy amennyiben Moszkva egy területet fegyverrel, vagy tárgyalással megszerez, azt többé már nem akarja visszaadni. Az Oroszországgal és/vagy Ukrajnával közvetlenül szomszédos NATO- és EU-tagországok (köztük hazánk) nagy szerencséje, hogy ránk vonatkozik a Nyugat védelmi garanciája, így nekünk (most még) nem kell az orosz hatalmi törekvésektől tartanunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. szeptember 08. 21:08
"...„megérdemelt” Trianonjuk..." Ez azért túl kemény! Egy ország sem "érdemel meg" egy "Trianont"...
kukagyerek
2014. szeptember 08. 08:24
"közelednek saját, „megérdemelt” Trianonjuk felé." ....... Kellett nekik a hülye nyugatra hallgatni!
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 08. 06:25
Miért ilyen nagy a kuss a "fekete" dobozok körűl? Már rég készen kell lennie a vizsgálat eredményének? Egy oka lehet, HAZUDTAK!!!
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 08. 06:20
De ennek a lejárató hadműveletnek a része volt, hogy megvádolták Új-Oroszország milicistáit hullarablással, a bizonyítékok és a holttestek eltüntetésével. A bizonyítékok nélküli rágalmazás más verziójában, először a milíciára próbálták terelni a gyanút, hogy egy föld-levegő rakétát vetett be az utasszállító gép ellen, megfelelő felszerelés hiányában „sufnituning” eszközzel hajtva végre. Ezt a koholmányt végül nem csupán az orosz védelmi tárca, hanem meglepő módon a CNN megkérdezett katonai szakértője is cáfolta. Viszont azt állította, hogy az ukránoknak nem csak van ilyen rendszere, de még személyzete is van hozzá. A fent említett hiéna kórus ekkor ismét az „akkor az oroszok lőtték le” nótára váltott vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!