A II. médiaháború

2014. szeptember 18. 09:56

A Fidesz a 2010-es második hatalomra kerülése óta minden eszközzel a totális véleménymonopólium kialakítására törekszik.

2014. szeptember 18. 09:56
Bednárik Imre
NOL

A Fidesz azonban a 2010-es második hatalomra kerülése óta minden eszközzel a totális véleménymonopólium kialakítására törekszik. A közszolgálatot lakájmédiává degradálták, a Klubrádiót csaknem tönkretették, a reklámadó bevezetésével pedig mindazokat a profitorientált médiumokat fenyegetik, amelyek eddig nem adták fel a mindenkori kormánnyal szembeni kritikus gondolkodásmódot. Az RTL Klub politikai megtörésére vagy megszerzésére irányuló háború része az is, hogy a két kereskedelmi tévé egyelőre nem szedhet térítési díjat a kábelszolgáltatóktól, annak ellenére, hogy erre érvényes szerződésük van a médiahatósággal.

A reklámadó ugyan a Fideszhez közel álló médiabirodalmakat is sújtja, de számukra ez nyilvánvalóan csak átmeneti állapot, hiszen jórészt állami hirdetésekből élnek: a reklámadó okozta veszteségeiket majd kamatostul visszakapják, amikor Orbán Viktor és Simicska Lajos kiegyezik. A Magyar Nemzettől a napokban történt tömeges elbocsátás is inkább e belháború egyik mellékfrontjának tűnik, mint valódi gazdasági kényszernek, hiszen több olyan meghatározó szerzőt – Lovas Istvánt, Ugró Miklóst, Torkos Matildot, Ludwig Emilt – küldtek el, akik évek óta az Orbán-kormány szellemi testőrgárdájához tartoztak. Mindenesetre azt már a Magyar Nemzetnél is érezhetik, hogy milyen akár csak baráti tűzbe kerülni a II. médiaháborúban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. november 06. 14:22
Akkor nem jajgattatok, amikor (úgy 1998-99 környékén) minden sajtótermék - nyomtatott és telekommunikációs egyaránt - ugyanazt a baloldali mantrát fújta. Most ellenkező irányban leng ki az inga, egyszer majd beáll középre.
Antigoné
2014. november 06. 14:21
Ja, és Medgyesy bon mot-jára ki emlékszik még(tessenek saját sajtót venni maguknak)?
tango47
2014. szeptember 25. 19:17
" A Fidesz (...) minden eszközzel a totális véleménymonopólium kialakítására törekszik. " Ez csak természetes az előző 20 év után. Ja, hogy a baloldaliak gyengén teljesítenek, meg lépten-nyomon lelepleződnek manipulációjukkal? Hát kell még néhányat VENNI!
Ángyán Páván
2014. szeptember 24. 22:51
Undoritóak a szülei is, akik egy Magyaroszágon is állomásozó kölköt Ivánnak neveznek, a szovjet tezsvériség céljából. Még jó, hogy ez már feldobta a bakancsot, de maradt elég sajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!