B, mint bojkott

2014. szeptember 18. 10:55

Az önkormányzatokat több ciklus alatt, lépésenként fosztották meg attól a lehetőségtől, hogy a helyi lakosság érdekében tevékenykedjenek.

2014. szeptember 18. 10:55
Ansinn
Kapitalizmus

Az eddig ismertté vált programok vágyakról, álmokról szólnak, arról egy hang sincsen, mit kezdenének a kialakult helyzettel, a kormányzati ellenszéllel. Nyilván szerzőik is úgy gondolják, hogy soha nem kell megpróbálkoznia végrehajtással, vagy már készen vannak a “Mi akartuk, de nem hagyták” típusú mentegetőzések.

Még mindig van idő megszervezni az egyetlen korrekt választ: a bojkottot.

Az én dilemmám tehát messze nem az: kire szavazzak? Pontosan tudom, hogy senkire. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét csakis együtt nem működéssel lehet megváltoztatni. A kérdés számomra most a következő: el se menjek, vagy adjak le érvénytelen szavazatot? Az otthon maradással azt üzenném: nem kívánok a nekem juttatott látszatjoggal élni, nem kívánok választani, ha tökmindegy a végeredmény. Viszont így beleszámolnak majd a lusta, buta, gyáva népbe, el sem jut senkihez a tiltakozásom. Az érvénytelen szavazat üzenete az lehet: én ugyan öntudatos állampolgárként élnék a jogommal, de senki nem képviseli azt, amit én gondolok. De ez sem igaz, vannak jó programok. Tudnék én mit támogatni, ha volna értelme.

Egyik sem jó megoldás. Ki kéne találni egy olyan jelzést, amit a szavazólapon elhelyezve kifejezzük: tiltakozunk az illiberális demokrácia választási cirkusza ellen, bojkottáljuk a választást. Az üresen hagyott szavazólap visszaélésekre ad alkalmat. Az én javaslatom: szép nagy B betű néhány – ha nem is mind, de egynél több – jelölt melletti karikába. Azért több, mert egyet esetleg még szavazatként értékelnek. A B természetesen a bojkottot, az együttműködés megtagadását jelenti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 18. 17:26
Eddig gondolkodtam azzal, hogy megbüntetem a Fideszt az otthon maradásommal. De tekintve, hogy az otthon maradás témájára ilyen erők kezdenek rárepülni, inkább elmegyek. (Hogy kire szavazok, azt még nem tudom: Tarlós biztosnak tűnik, a többinél valszeg a Jobbik lesz a befutó.)
kjkj945
2014. szeptember 18. 16:07
Ansinn: B, mint buta! ""Az önkormányzatokat több ciklus alatt, lépésenként fosztották meg attól a lehetőségtől, hogy a helyi lakosság érdekében tevékenykedjenek."" És a ''helyi'' érdek országos és nemzetközi érdekeket is überolt! Nem kellett volna az 1990. évi LXV. törvényt ilyen formában létrehozni! 3300 kia állam lett ebben a '''hatalmas''' országban! Ja ansinnak a káosz, az anarchia a jó!
vigyor
2014. szeptember 18. 11:45
Szupeeeer, és utána megint hónapokig azon fog rugózni az ellenzék, hogy a győztes azért nem győztes, mert rengeteg az érvénytelen vagy a másra szavazó, tehát mégsem győztek, csak nyertek?:-)))))))
balbako_
2014. szeptember 18. 11:41
Egyre okosabb emberek kerülnek elő a balliberális cilinderből. Ezek után sem értik miért buknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!