MTV, a szánalom emlékműve

2014. augusztus 07. 21:26

A retusálásban és kampányüzemmé alakulásban kiemelkedő teljesítményre képes PR-részleggé reformált szervezet, igyekezett mintegy objektív feltételekkel magyarázni visszataszító akcióját.

2014. augusztus 07. 21:26
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„A retusálásban és kampányüzemmé alakulásban – globális kitekintésben is – kiemelkedő teljesítményre képes PR-részleggé reformált szervezet nem elégedett meg azzal a szakmai hibával, amelyet az országos ismertségnek és népszerűségnek örvendő színészről szóló tragikus információ elhallgatása jelent, igyekezett mintegy objektív feltételekkel magyarázni visszataszító akcióját. Az illetékesek leszögezték: művészek esetében a Kossuth-díj a hírértékügyi »választóvonal«.

Ezzel az indoklással sikerült szintet lépnie a közszolgálatinak becézett közéleti Muppet-shownak, amely immár azon az emeleten közlekedik, amelyen büszke adócsalók és pultszerte ismert kocsmai verekedők korzóznak.

De legalább sokakat kíváncsivá tettek, elvégre minimum érdekes, mi áll abban a »fehér könyvben«, amely rögzíti a vonatkozó szabályokat. Azt is fontos lenne tudni, ki az útmutató szerzője. Már csak azért is, mert biztosan exkluzív tankönyvet hozott össze a szerkesztők számára, amennyiben az előírások lehetővé teszik a nem kívánatos fej retusálását, a pártpropaganda Kádár-rendszerben megismert modelljének fejlesztését, a szemérmetlen seggnyalást, de tiltják a Kossuth-díjtól mentes karriert építő nagyjainkról szóló halálhír közlését. Most arra nem térünk ki, micsoda világlátás, hogy állami elismerés alapján döntenek a közzétételről, és kegyeleti okokból ezúttal nem részletezzük, miféle helyzeteket vetít előre e gyakorlat kiteljesedése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 10. 18:40
Itt a pont!
citizen queen
2014. augusztus 22. 14:11
Egyetértek veled, egy rövid hírben igazán megemlékezhettek volna róla, ez az elhallgatás pitiáner dolog. Hozzáteszem, szerintem Bajor egy tehetséges kabaré-iparos volt, a ló másik oldala meg az, hogy most más médiumokban úgy emlékeznek róla, mintha valami színészlegenda lett volna szegény, és főhírben hozzák a halálhírét.
kamasuka
2014. augusztus 22. 14:11
Baromi sajnálom Bajort, mint embert, akit elvisz egy ilyen szörnyű betegség, de tény, hogy holmi Brittany Murphyket IS bemondtak, bár az még a ballibbant lakájmédia volt. Azóta tényleg van szelektálás, bár Bajor MTV sorozatban lett ismert, és egy mondat erejéig azért befért volna a neve az estibe is, heti tetves ide vagy oda. Mondjuk csak az estiben nem volt benne, minden más közmédiában megemlítették, de akkora színész nem volt, hogy róla szóljon a híradó, mint a reteknél történt.
Peter8811
2014. augusztus 19. 19:19
MózeSS te ilyen kőtáblás út mutató vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!