Kiválasztott?

2014. augusztus 20. 16:58

Nagyon úgy néz ki, hogy Magyarországon dolgozik egy stand up-csapat, amelyiknek az a dolga, hogy minél döbbenetesebb mondatokat találjon és mondjon ki.

2014. augusztus 20. 16:58
Andrassew Iván
Népszava

Majdnem kihagytam Balog Zoltánt, aki pár napja még azzal lepte meg az emberiséget, hogy azt mondta - de nem úgy gondolta ám! -, miszerint a cigányokat nem Magyarországról vitték haláltáborokba. Pár napig gondolkozott, aztán még jobbat talált ki: az Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek, és benne legyenek az élet közepében. Döbbenetesen jó, kikerülhetetlen mondat. Balog miniszter nyilván nem vette észre, hogy valaminek nagyon a közepén vagyunk az utóbbi időben.

Nyakig. (Orbán megvilágosodásaitól elsötétül a jövőnk.) Csak az a kérdés, hogy akarjuk-e ezt az új kiválasztottságot. Föltéve, hogy a zsidók szívesen pihennének egyet, abban sem vagyok biztos, hogy ha Balog miniszter népszavazást rendez arról, szeretnénk-e, ha ezen túl Isten kiválasztott népe lennénk, igennel szavazna a többség. Van egy történelemnyi ismert példa arra, hogy ez egy eléggé macerás elhivatottság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. augusztus 21. 10:09
he-he-he.....lejárt az időd.A hányásodat már a haverok sem takarítják fel utánad.
kispufi
2014. augusztus 20. 22:02
Iván, neked mennyi időd van még a lapnál?
Peter8811
2014. augusztus 20. 20:37
képeslapot amelyiken látszik a Lehel piac
Peter8811
2014. augusztus 20. 20:36
Talán valami piac képes lapot kellene csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!