A háttérhatalom

2014. augusztus 24. 16:48

Kövér mindenről beszél, kivéve saját, és kollégiumi szobatársainak felelősségéről. Kövér László Szaniszló Ferenc és a Jobbik színvonalán háttérhatalmaz – ami nettó zsidózás.

2014. augusztus 24. 16:48
Andrassew Iván
Népszava

Kövér mindenről beszél, kivéve saját, és kollégiumi szobatársainak felelősségéről. De az igazi tragédia az, hogy fölveti: »ma az a fő kérdés, hogy kik hozzák meg az emberek mindennapjaira alapvetően ható döntéseket, az államok vezetői, akik valamiféle felhatalmazást kapnak a saját választóiktól, vagy azok az arctalan, névtelen, homályba burkolózó, de hús-vér emberek által irányított gazdasági vagy tudatformáló háttérhatalmak, amelyek viszont nem viselnek felelősséget.«

Ebben a szövegben nem az a legérdekesebb, hogy Kövér László Szaniszló Ferenc és a Jobbik színvonalán »háttérhatalmaz« – ami nettó zsidózás – hanem az, hogy másokra kenegeti a felelősséget, miközben eszébe se jut, hogy talán mégiscsak lehet valami szerepe a népességvesztésben a Fidesz illiberális politikájának is. Lehet ám olyan összefüggés, hogy a diktatúrákban csökken a szaporodási kedv. Nálunk például a Rákosi-rendszerben be kellett vezetni az abortusz-tilalmat. Megtiltották az utazást is, így egészen jó eredményeket értek el a népességmegtartásban. Aztán 1956-ban elmenekült negyedmilló ember.

Most meg hirtelen legalább félmillióan, noha nem jött kádárista megtorlás. Csak elegük van az embereknek Orbán duma-alapú társadalmából, és szépen elköltöznek, mert most nincs vasfüggöny. A háttérhatalmat – ami a hülyeség rémuralma – talán a Fideszben is keresgélhetné Kövér úr.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. augusztus 25. 17:32
A szélsőbalos szőrmók ember azt veti Orbán szemére, hogy antiszemita...míg a morcos tekintetű "Szebb jövőt" ember zsidó lakájnak tartja őt...valószínűleg Orbán jó úton, az arany középúton jár. A karaván halad, a kutyák ugathatnak... :)
Fóbia
2014. augusztus 25. 09:20
Elég nagy marhának kell lenni annak aki azt mondja hogy Orbán miatt és nem a magasabb jövedelem reményében tántorognak ki nyugatra. Ivánnak európai fizuja van, ő nem megy. Ő itt idegeskedik.
tevevanegypupu
2014. augusztus 25. 07:09
És nagy részt igazuk is van, tényeken és tapasztalatokon nem érdemes vitatkozni. Maga Andressew meg függ a zsidóktól és ezért védi őket..nyilván nem csak a szívszerelem vezet egy tőlük tökéletesen függő újságírót. Kövér és Szaniszló nyugodtan lehet őszinte..maga meg nyugodtan irkálhat róluk, a háttérhatalom támogatásával.
oskar
2014. augusztus 24. 23:20
"......Most meg hirtelen legalább félmillióan, noha nem jött kádárista megtorlás....." Hogyan lehet egy újságíró ennyire dilettán, hogy párhuzamot von az 56-os menekültem és a ma nem Magyarországot választók között????? 1. A ma elmentek vagyonát nem kobozzák el: 2. A ma elmentek rokonait, szüleit semmiféle hátrány nem éri. 3. A ma elmentek akár holnap is visszajöhetnek. 4. A most elmentek OTTHON VANNAK EURÓPÁBAN!!!!! 5. Fizikai törvény, hogy ha van különbség akkor az kiegyenlítődni akar, ezért áramlás jön létre. Jelen esetben munkaerő áramlás a bérkülönbség miatt. Ami nem csak a magyar munkaerőre igaz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!