Orbáni fordulatok

2014. július 30. 18:12

Orbán Viktor szórakoztató ember. Huszonöt éve egy rakás dolgot összebeszél nekünk, mi pedig ennek nagy részét el is hittük.

2014. július 30. 18:12
Veres István
Új Szó

„Most szombaton, tusványosi beszédében pedig megállapította, hogy a liberális Nyugat válságban van, viszont van néhány ígéretes keleti állam, és talán ismét keletre kellene tekintenünk. Kína, Oroszország vagy Törökország felé. Meg hogy a klasszikus liberális jelszó (az én szabadságom a mások szabadsága), már elavult, és legyen inkább az, hogy nem csinálom másoknak, amit nem szeretnék másoktól kapni.

Mondjuk szerintem ez ugyanaz, de nem akarok kötekedni. Az egész szombati beszédből számomra az derült ki, hogy itt elsősorban nem a Nyugat, meg a liberalizmus, hanem Orbán Viktor van válságban. 1994-ben a liberális Fidesz nem volt sikeres a választáson, ezért Orbán megváltoztatta elveit, csinált egy konzervatív fordulatot, vagyis beismerte, hogy korábban rosszul gondolkodott. A siker érdekében, amely aztán 1998-ban be is ért.

Vagyis már akkor sem az elvek voltak a fontosak, hanem a hatalom megszerzése. De hát a legtöbb sikeres politikusnál ez így működik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. július 31. 13:13
A püffedt pávatáncos kijelölte a követendő országokat-példákat: Kína, Oroszország, Törökország. A birkák meg tapsikolnak hozzá. Szánalmas ez a sötétség a fejetekben !
hakos
2014. július 31. 13:07
Rendkívül szánalmas - és egyben megnyugtató, amit ballibantjaink művelnek: vesznek egy orbán beszédet, belemagyaráznak mindenfélét, ezután a belemagyarázott állításokon felháborodnak és napokig maszturbálnak felette.....:)))) Még szerencse, hogy ilyen szórakozási lehetőségeik maradtak, képzeljük el, min izgulnának fel, ha orbán beszédek nem lennének....:))))) Ilyen örömök szerintem járnak nekik, mert megérdemlik...remélem még jó sokáig.....:))))
balbako_
2014. július 31. 05:20
1. Melyik politikus nem akar hatalmat? 2. A felsorolt keleti országok gazdasági teljesítménye imponáló. 3. Orbán sehol nem beszélt arról, hogy ezeknek az országoknak a társadalmi berendezkedése példa lenne. 4, Az Új Szó Ficó lapja?
Előd
2014. július 30. 22:21
A cikk írója véleményét osztom. Orbánnak tényleg a hatalom megszerzése és megtartása a legfontosabb. Ennek érdekében kész feláldozni a magyarok millióit. A határainkon túl élőket is kiszemelte a játékainak. Sem a demokrácia iránti elkötelezettség, sem a hazaszeretet, sem a nemzet iránti elkötelezettség nem inspirálja, hanem kizárólag egyetlen egy dolog inspirálja, a hatalom birtoklása. Orbán egy hűbéruralmi társadalmat akar felépíteni, ahol ő maga a legfőbb hűbérúr. Ennek érdekében sem emberi, sem anyagi, sem erkölcsi téren nincs nála korlát. A társadalmat megossza és az így megosztott részeket sikeresen uszítja egymás ellen, annak érdekében, hogy nehogy létrejöjjön egy egységes, önállóan és szabadon gondolkodni és cselekedni képes társadalom. A saját táborát, a hűbéres sleppjét, akik tőle függnek, kiemelt juttatásokban részesíti, a többi ember sorsa nem érdekli. Orbán nem demokrata. Demokratikus úton szerezte meg a hatalmat, de elveti a demokráciát. 2011 év végéig voltam a híve, de nagyon csalódtam benne. Nem én változtam meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!