Nemzeti tragédia

2014. július 18. 16:44

Ha nem teljesítjük a maastrichti kritériumokat, az államadósság és az államháztartás számait – márpedig Paks II. miatt képtelenek leszünk rá –, a következményeket csak úgy úszhatjuk meg, ha kilépünk az európai közösségből.

2014. július 18. 16:44
Petschnig Mária Zita
168 Óra

 „Olyan az egész, mint amikor a szocializmusban néhányan eldöntötték az ország ügyeit, a parlament rányomta a pecsétet, mi meg tudomásul vettük.


A döntési mechanizmus pontosan ugyanaz, mint az »átkosban« volt. Varga Mihály már márciusban jelezte, a hitelmegállapodás feltételein a parlament nem változtathat. A képviselők nem ismerhették a Költségvetési Tanács véleményét sem, a szakmai információkról nem is beszélve. Fogalmuk sem volt, mit szavaznak meg. Az orosz sajtóból értesülhettünk a megállapodásról is, amelyet márciusban Orbán Gábor államtitkár írt alá. (...)

Hogy a hatalom új ciklusa ne hiánnyal, hanem új tőkeinjekcióval induljon, az magyar, pontosabban kormányérdekeltség, nem? Egyszer már elillant 3000 milliárd a nyugdíjpénztárak konfiskálása után!

Paks II.-nek volt egy megelőző pénzügyi szála. 2011 végén megint égett a talaj, vissza kellett hívnunk a Valutaalapot. De kiderült, szabad felhasználású hitelt nem kaphatunk. Másfél évig ment még a huzavona, de közben Töröcskei urat keletre küldték pénzt szerezni az oroszoktól, araboktól, Kínától, Indiától. Erre emlékezett Putyin, akitől ötmilliárd eurót kértünk, ám ő 2013 nyarán tízet »kínált« – Pakssal együtt. De csak az első megállapodás aláírása után kezdték el keresni hozzá a forrást az orosz pénzügyminisztériumban. Orbán egy ideig úgy gondolta, a pénzt szabadon felhasználhatja, s az önrésszel is csupán a végén kell majd beszállnunk. Ám a megállapodás nem erről szól. Én úgy rakom össze az információkat, hogy Orbánt megvezették.

Lehetetlen. Őt?

Meg az országot! Január 13-án a kormányszóvivő azt mondja, az elmúlt négy év gazdasági eredményeit egyezteti Moszkvában Orbán Viktor. Másnap a Roszatom elnöke és Németh Lászlóné aláírják az első megállapodást, amelyhez épphogy megérkezik Brüsszel jóváhagyása a nukleáris energia békés célú felhasználásáról. Ennyire sürgős volt. Putyinnak jelentősen javult is a belpolitikai tekintélye.

Milyen árfolyamon kapjuk az eurót?

Nem olvastam róla, gondolom, piacin, amelyben – mivel Orbánék 2020-ig nem tervezik az euróövezeti csatlakozást – kettős kockázat van: a rubelé és a forinté is.

Legutóbb azt mondta, ez az út kifelé vezet az Európai Unióból.

Ha nem teljesítjük a maastrichti kritériumokat, az államadósság és az államháztartás számait – márpedig Paks II. miatt képtelenek leszünk rá –, a következményeket csak úgy úszhatjuk meg, ha kilépünk az európai közösségből.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2014. július 20. 09:49
Miért van az, hogy minden MSZP-s és SZDSZ-s közgazdász zsidó? Miért van az, hogy ezek mindíg a külföldi érdekekért harcolnak? Petschnig, te patkány, miket írtál Bajnai idején két héttel is a csőd előtt?
qccqccqcc
2014. július 20. 09:29
Tragédia te vagy baszd meg.
catalina9
2014. július 19. 19:02
Hogy ez a nő hogy kussolt 2002-2010 között...pont úgy mint az elvtelentársai.
soelmo
2014. július 19. 16:57
Zita!, hogyan lennél képes megérteni, hogy ti, a Kérivel vagytok a tragédia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!