Befűtenek

2014. július 31. 11:47

Egy kormány sem tud ajándékot adni. Azt osztja szét, amit beszedni képes.

2014. július 31. 11:47
Dombai Tünde
Délmagyar

És ha mindez nem lenne elég, itt a következő »örömhír«. Őszre, nyilván, mert akkor lesznek az önkormányzati választások, a cégeknek is rezsicsökkentést ígér a kormányzat. Hogy ez pontosan kit érint és melyik energia árát, még nem tudni, de a kormányfő nagy ívű tervei szerint négy-öt éven belül nálunk lesz az Unióban a legalacsonyabb energiaár – mindenkinek.

Szemernyi kétségünk ne legyen, ez nem ajándék. Majd megfizettetik velünk az élelmiszerárakban, és amikor kompenzációra csoportosít át a kormány a költségvetésben. Merthogy egy kormány sem tud ajándékot adni. Azt osztja szét, amit beszedni képes. Ha ennél többet ad, vagy éppen hogy kevesebbet szed be, akkor az csalóka délibáb. A számla végösszege viszont matematikai képlet alapján kiszámítható. Ha erre valaki nem számít, akkor is fizet, sőt ráfizet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2014. július 31. 14:41
Amúgy a Délmagyar meg csodálkozik, miért van egyre kevesebb előfizetője. :)
Box Hill
2014. július 31. 14:33
Minden kormány tud ajándékot adni. Kell is neki, mert ezért hatalmazzák fel. A társadalom jobb megszervezésével, a korrupció leküzdésével, a pazarlások megszüntetésével, az állami befektetések hatékonyabbá tételével, a méltóság védelmével, stb. Na, e legutóbbit talán még nem is értjük, pedig fontos.
paraklétosz
2014. július 31. 14:01
Ekkora közgazdász zsenit rég nem idézett a Mandi. Hol is találtátok? Mi mezei kommentelők, csak szíjjuk magunkba eme tudományokat és bölcsességeket.
di maggio
2014. július 31. 13:29
Nem ártana,ha a szerző kifejtené, ha olcsóbb az energia,miként fizettetik meg velünk pl. az élelmiszer árakban, Az a variáció meg sem fordult a fejében, hogy az energia szolgáltatók kisebb nyereséget érnek el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!