Holokamu

2014. július 04. 14:35

Az ostobaságért jogállamban nem járhat börtön.

2014. július 04. 14:35
Dojcsák Dalma
A TASZ jelenti

„Bár a holokauszt tagadása sokakat bánthat és felháboríthat, ez önmagában nem igazolja a büntetőjogi tiltást. Éppen az a demokrácia lényege, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, egészen addig, amíg mások jogait nem sérti meg ezzel. Bár sokan érvelnek úgy, hogy a holokauszttagadás sérti a túlélők és rokonaik, sőt, a jó érzésű polgárok emberi méltóságát is, ha az emberi méltóságot ennyire kiterjesztően értelmezzük, akkor az egy parttalan joggá válik, és megszűnik az egyéni autonómia és a személyiség védelmezőjének lenni.

A büntetőjogi fellépés azért sem igazolható, mert ugyan súlyosan korlátozza a szólásszabadságot, de a célját, a szélsőséges ideológiák visszaszorítását nem éri el. A tabusított vélemények nem tűnnek el a társadalomból, hanem az arra hajlamosak tudatában és legendáriumában élnek tovább. Az ilyen, összeesküvés elméletekben gondolkodó emberek igazukba vetett hitét csak tovább erősíti a büntetőjogi tiltás: lám, az állam minden eszközzel fellép ellenünk, az igazság hordozói ellen – gondolják. Az ilyen eszmékkel szemben csak a tájékoztatás és az erkölcsi elítélés lehet hatékony fegyver. Az állam teendője világos: oktassa magas szinten a történelmet az iskolákban, emlékezzen meg az emberek életét követelő tragédiákról, és tisztségviselői minden esetben kategorikusan határolódjanak el a népirtások tagadásától. Egy olyan állam, amely valóban a szélsőségek ellen küzd, nem alkalmaz a népirtást bagatellizáló történészeket intézetvezetői pozícióban és nem épít önfelmentő emlékművet a második világháborúról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2015. március 26. 23:08
Dalmuskának már az se jó, amit többek között ők erőszakoltak ki. Miután a Fidesz egyúttal a kommunizmus bűneinek tagadását is ugyanúgy bünteti, mint a holokauszt tagadását, nekik inkább akkor már nem is kell. Pedig megvan a törvény, Dunnyuska és meg is marad, úgyhogy óvatosan ám a kommunizmus bűneinek relativizálásával és tagadásával. Amúgy javaslom, látogasson el a 13. kerületi Gyermek térre, ahol ott áll Horn Gyula 56-os karhatalmista szobra. Remélem, kilátogatnak oda a Norvég Alap által megtámogatott társszervezeteikkel és élőláncot alkotva harsányan tiltakoznak a szoborállítás ellen. Javaslom, vigyenek magukkal egy pufajkát és egy üveg vodkát is, hogy ikonjuk meg ne fázzon. A davajgitártól eltekintek.
Noxi
2015. január 21. 14:38
A hölgynek igaza van, de még fiatal és nem tudja hogyan müködik a kettős mérce. A zsidokról negativ képet még sugalni is tílos ! Ezt Mel Gibson is megtanulta A Passio c. filjével.
A helység galagonya
2015. január 21. 14:37
Az ostobaságért Orbán és Fidesz jár.
Burmin
2015. január 21. 14:37
Mondjuk a MAZSIHISZT és a MAZSIKIT már megkérdezte DD kiasasszony ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!