A magyar tűzoltó dicsérete

2014. július 08. 09:39

Legyen szó kölcsön tartályról, a teljes tábori fürdővízellátás megoldásáról, a gyerekeknek tartott rögtönzött felszerelés-bemutatóról, a tűzoltókban mindig, feltétel nélkül partnerre találtunk.

2014. július 08. 09:39
Borbás Barna
Válasz.hu

„Nagyjából tíz éve veszek részt nyári nomádtáborok szervezésében, önkéntes csapatban. Őszintén mondom, hogy a munka rendkívül lelkesítő, ráadásul hatalmas emberismeretre lehet szert tenni általa. Ahogy a legtöbb hasonló (értsd: önkéntes) kezdeményezés, ezek a táborok sem működnének külső felajánlások, szívességek, segítő hozzáállás nélkül. Kölcsön sátor innen, lajtoskocsi onnan, programlehetőség 80-100 főnek amonnan. Persze ami szervezésileg/költségvetésileg megkönnyebbülés, emberileg annál összetettebb: kérni mindig nehezebb. (...)

Akad azonban egy társaság, akikben még soha, semmilyen körülmények között nem csalódtunk, járjunk az ország bármely vidékén: a magyar (önkéntes és hivatásos) tűzoltóké. Persze a mintám nem túl nagy, nem is – úgymond – reprezentatív, de ami évről évre papírforma szerint megtörténik, nyilván több szabályt erősítő kivételnél.

Legyen szó kölcsön tartályról, a teljes tábori fürdővízellátás megoldásáról, a gyerekeknek tartott rögtönzött felszerelés-bemutatóról, a tűzoltókban mindig, feltétel nélkül partnerre találtunk. (...)

Mindezért a »Mivel tartozunk?« kérdésre a legdurvább válasz a »Dobjatok valamennyit a benzinpénzbe, amúgy pedig egészségetekre!« volt. (Az általában elhangzó »Semmivel!« és »Ugyan már!« mellett.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. július 08. 17:04
Tenyleg igy van.Rendes emberek...
bsandor
2014. július 08. 11:01
életüket és vérüket adják vagyon és életmentésre,a legszebbeket kiv.Nektek
Anton Chigur
2014. július 08. 10:43
Bizony elmondható, hogy az ország csak azért működik még úgy ahogy, mert rendes, egyszerű emberek elműködtetik.
Antigoné
2014. július 08. 09:53
Kész felüdülés már valami emberiről olvasni. Köszönet a tűzoltóknak! (Meg a szerzőnek)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!