Színház

2014. július 20. 11:39

Most például az történt, hogy igazgatót kellett választani a franciák nemzeti színháza, a Comédie-Francaise élére. Amikor nálunk színházigazgató-választás van, olyankor az egész „művelt”, „liberális”, „demokratikus”, „szabad” világ feszülten figyel.

2014. július 20. 11:39
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Te jóságos Atyaúristen! Hát már a franciák is!

És nézzük csak tovább a borzongató híreket! Képzeljék el tehát, hogy Hollande köztársasági elnök választása Éric Ruf színész-rendező-díszlettervezőre esett, aki történetesen annak a Denis Podalydes-nek a barátja és szerzőtársa, aki nyíltan támogatta az elnököt a kampány idején. Ó, borzasztó, borzasztó! S az a feltételezés is lábra kapott, hogy Ruf pályázata valójában Podalydes pályázata, csak bele van csomagolva Rufba.

Na most ennyi szörnyűség hallatán tényleg borsózik az ember háta, lúdbőrözik a nyakszirtje és elcsuklik a hangja. És csak a kérdések özöne tolul fel belőle. Mindjárt elsőként az, hogy egy szabad, demokratikus, liberális, mérvadó országban mi a fekete rosseb köze van a köztársasági elnöknek a nemzeti színház igazgatójához. Hát ez önmagában skandalum!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. július 21. 11:45
Bezzeg hogy hisztiztek a ballibák: "..Szítsatok lázadást - üzenik a magyaroknak Osztrák és német színházi emberek, köztük Elfriede Jelinek Nobel-díjas drámaíró üzent Magyarországnak, és a külföldi intézmények tehetetlensége miatt igen harcias kiáltvánnyal álltak elő - ahogy azt a Klubrádió reggeli műsorában Szelestey Lajos is ismertette. Az alábbiakban a rádió által közzétett fordítást ismertetjük, valamint az aláírók teljes névsorát…Szítsatok lázadást!.." Elfriede Jelinek egy kb. Kertész kvalitású celeb.
Rockpapa
2014. július 21. 09:53
Tisztelt Mandiner.Miért nem tiltják ki az ilyen beteg kommentelőket, mint pld.Dr Dániel Péter nevű faszkalap.Rontja az oldal színvonalát.
Zokni
2014. július 21. 08:24
Szerző a buta demagógiára mindig kapható. Ő is úgy néz ki, mint bárki, aki normális, tisztességes, értelmes átlagember létére éppen a csészén üldögél. Aztán? Fura, hogy még mindig nem húzták le...
Brigadéros
2014. július 21. 00:22
Szerintem aggódnunk kellene a franciaországi demokrácia állapota miatt...esetleg a szokásos aláírós szoci-ál-liberális megmondóemberi kör is indíthatna valami jó kis petíciót...meg Brüsszel kötelezettségszegési eljárást...tényleg, amúgy meg hol van ilyenkor tovaris Tavares?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!