Nők is élnek az országban

2014. június 19. 08:40

A hatalom nálunk továbbra is férfi-ügy. Hallom az ellenérvet: a nők nem is akarnak politizálni. Tényleg? Vagy csak könnyebb félrelökni őket.

2014. június 19. 08:40
Szentgyörgyi Zsuzsa
Népszava

Nézem a fotót az újságban. Tizenhárom sötét öltönyös középkorú férfi. Az új magyar kormány, tetézve az államelnökkel és az országgyűlés elnökével. Nő egy szál sem. A nők a díszes termen kívül találhatók, majd ők fogják kitakarítani a helységeket, ha elmentek a sötét öltönyösök.

No sebaj, azért majd csak bejutnak néhányan a második nemből a félszáznyi államtitkár közé. Azért nem semmi ez a szám, tetézve még a helyettes államtitkárokkal, innen-onnan jóval száz fölé kúszik a számuk (mindegyik titkársággal, kocsival, ha kell, sofőrrel). Becsúszhat ide egy-két nőnemű is. (...)

A mostani magyar politikai ellenzéknek alapos megújulásra van szüksége. Nem egynél közülük vezető- és vezetésváltást kell végrehajtani. Keresik a jelölteket (dehogy keresik, rég tudják már, ki lesz). Pártelnökök, fő- és közönséges polgármester-jelöltek kerestetnek. Női név nincs közöttük. No jó, nem egészen, mert minél kisebb a település, annál inkább előkerülnek a nők, hadd bíbelődjenek ők a gondokkal. De megyei jogú városokban, fontos gazdasági központokban? Ugyan! A hatalom nálunk továbbra is férfi-ügy. Hallom az ellenérvet: a nők nem is akarnak politizálni. Tényleg? Vagy csak könnyebb félrelökni őket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. június 19. 17:19
Ma pillanatnyilag, legalábbis szerintem, több lehetősége van egy nőnek orvosnak, mérnöknek lenni, mint otthon maradni a gyerekeivel, hátteret biztosítani a férjének, még akkor is, ha ez az adott családi felállás és összetétel mellett indokolt lenne.
pkarcsi
2014. június 19. 16:56
Ha ilyen csatra boszorkány észlények akarnak politikusok lenni,akkor lenne csak őskáosz.Nekünk pont elég egy Vadai Ágnes,meg a Botoxos Sopánka.Ha e két szellemi törpét hallom megszólalni,feláll hátamon a szőr.Majdnem kifelejtettem az alja tv-ből Kálmán Olgicát,istenem de szebb-jobb lenne a világ nélküle.
oskar
2014. június 19. 14:38
Túl vannak reprezentálva a férfiak, az biztos. Csakhogy a nők nem tolakodnak a politikába. Numerus Clausus kell???????? Nézőpont kérdése ez. Amikor a múlt század húszas éveiben bevezették a Numerus Clausust akkor azt mondták mint ön kedves szerző!!!! Csak a férfi szót zsidó származásúra cserélték. Túl voltak reprezentálva a zsidók a felsőoktatásban. Az egyik helyes a másik nem????
Box Hill
2014. június 19. 14:02
Elég nagyfokú kompetenciahiány jele, hogy a szavazásra jogosultak több, mint a fele, a nők, ne lássák érdemesnek pont a nők akár földcsuszamlásszerű bejuttatását a törvényhozásba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!