Vissza, de hova?

2014. június 05. 12:06

Elgondolkodtató cikk jelent meg az egyik lengyel hetilapban azokról a lengyelekről, akik a rendszerváltás után Nyugat-Európába mentek szerencsét próbálni.

2014. június 05. 12:06
Pomaranski Luca
Kisalföld

Elképzeltem, mi vár majd a Magyarországra hazatérőkre. Kaotikus, a nyugati átlagtól már most leszakadt oktatás, balkáni egészségügy, urambátyám-alapú nepotizmus, hozzá napról napra, követhetetlenül változó jogszabályok, melyeket a forrásokat nyújtó kézbe harapó politikusok hoznak... Vonzó alternatíva, amellyel szemben vajmi kevés súllyal esnek latba az országimázskampányok.

Az a vonat, amelyik ma megakadályozná a fiatalok elvándorlását, már elment. (A Budapest–Bécs expressz ellenben tömve van...) Dolgozni most már azon kellene, hogy a kalandvágytól és a jobb élet reményétől hajtott magyaroknak egyszer legyen hova, mire hazajönniük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. június 05. 17:47
Mszp bizonyos időkön fordítanak a gazdasági formán úgy hogy a népet kifosztják ,történt ez 1945,1956 1989 években .
Eltünt
2014. június 05. 17:45
Mszp-szdsz 8 éve alatt 1.5 millió munkahelyet vittek csődbe ,ballib szocik se pénzért kiprivatizálták az állami cégeket ,munkásokat kirugták,majd felét vissza vetté fele bérért ,az egész kivándorlás gyf bajnai idejében nagyba folyt ,gyf mondta ellehet menni.És most ezek meggazdagodott állami vagyonokból kiabálnak mutogatnak ,követelnek ,hát elvtársak adjatok munkát a népnek ne csak kirugjátok .
Marcit
2014. június 05. 16:05
Épp tegnap rakott ki a négynégnégy egy lakásnak nevezett lyukat Nagy-Britanniában. Bérlése havi 280 ezer pénz. A Határátkelő blog bejegyzései tele vannak a csodás patkányos, összevissza vezetékelt lakásokról szóló híradásokkal. Szerintem ennél egy 1,5 szobás panel is sokszorta jobb. Diplomás barátaim mosogatnak, takarítanak. Persze még ebből is lehet félrerakni. S persze véletlenül csak ő nekik nem volt szerencséjük, hisz mennyi ember volt, aki azonnal pénzt lapátolt, s szakmájában el tudott helyezkedni. Én meg maradok a magam posványában itthon, s nem értem mi jó kint.
KannibálTatárÚr
2014. június 05. 13:10
A lengyelekről egy szót sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!