Pimaszok és tehetetlenek

2014. június 13. 07:42

Közhely, hogy a jogszabályok annyit érnek, amennyire betartják, betartatják azokat. Márpedig ha ez így van, akkor előfordulnak esetek, amikor nagyon fontos törvények nem érnek túl sokat.

2014. június 13. 07:42
D. Horváth Gábor
MNO

A polgári törvénykönyv és a büntető törvénykönyv betartásához azon pénzintézeteknek kellene elsősegély, amelyek azon ügyfeleiktől, akikkel vitába keverednek, megkérdezésük nélkül eltulajdonítják vagyontárgyaikat. A kölcsönügyletek vitás kérdései ugyan a bíróságra tartoznak, e bankok azonban más utat választanak. Behajtók segítségével ellopják klienseik autóját.

A kétségbeesett adósok az eltűnt járműveik okán feljelentést tesznek a rendőrségen lopás miatt, a rendőrök azonban ahelyett, hogy a büntetőjognak érvényt szerezve a dolgukat tennék, azaz fellépnének az önbíráskodókkal szemben, bíróságot játszanak. Az adósokra csalókként tekintve a kölcsönügyletekben tesznek igazságot a bankok javára, pedig ehhez a kérdéshez általában sincs semmi közük. Ráadásul mindezt ők is tudják, mégis így cselekszenek.

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény betartásában szinte mindegyik olyan pénzintézet segítségre szorult, amelyik autóhitelezéssel foglalkozott. Kölcsönügyletek ezrei lehetnek érvénytelenek ugyanis, mert 2010 előtt az ügyfeleikkel arra jogosulatlan autókereskedők kötöttek hitelszerződéseket futószalagon a bankok helyett, márpedig az ilyen kölcsönszerződések semmisek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. június 19. 10:27
Semmis, nem semmis, a vételárat ki kell fizetni. A törzskönyv addig bizony a banknál van. Ergo ez az "ellopják" barokkos túlzás.
nyugalmazott tanár
2014. június 19. 10:27
Az igazságszolgáltatással nagyon nagy bajok vannak. A "jogszolgáltatásba" átügyeskedett ágazat mára teljesen elszakadt a valóságtól, és elvesztette létezésének legfontosabb értelmét. És ebben a totális hitelrontásban - sajnos - egy gyékényen árult valamennyi nagyokos politikus és politikai párt. Őket nem legyintette meg a létbizonytalanság hátborzongató szele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!