Orvost!

2014. május 28. 11:48

Az egészségügy átalakítása hatalmas felelősség. Talán ezért is odázza el minden ciklusban a politika.

2014. május 28. 11:48
Nagy Márta
Kisalföld.hu

Az egészségügy átalakítása hatalmas felelősség. Talán ezért is odázza el minden ciklusban a politika. Pénz is kell hozzá, no meg szakértelem, s mindenképpen perspektíva: mit akar a szakma, s abból mit lehet megvalósítani? Pozitív hozzáállásom nem engedi, hogy azt gondoljam: mindez nem áll rendelkezésre, azért késik a reform. Négy év nem elegendő egy ekkora feladathoz – mondják. Nohát, rajta! Itt a történelmi lehetőség! Muszáj, hogy ez legyen most a legfontosabb feladat!

Közhely, hogy az egészségügy orvosért kiált, de ez a helyzet. Két tényező tartja egyben az alapjaiban már recsegő-ropogó rendszert. Az a számában egyre kevesebb, erejében megfogyatkozott és hivatástudatába belefásult szakembergárda, akiknek esküje mégis életre szóló. És a hálapénz...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. május 28. 19:38
Mondja a nagyokos Nagy Márta: "Az egészségügy átalakítása hatalmas felelősség." Magas lóról indított szövegéből az derül ki, hogy akik az egeészségügyet működtetik, azok nem értenek ahhoz, amit csinálnak, viszont a Nagy Márta féle kibicek, mindent jobban tudnak. Az egészségbiztosítás erőforrásai sehol a világon nem korlátlanok. Gondok vannak az egészségügyben? Mikor és hol nem voltak gondok? Csak a mennyországi egészségügyben nem lehetnek gondok! Még a hatalmas és gazdag USA-ban, ahol egy főre számítva ötszörösét költik az egészségügyre, mint nálunk, ott is voltak "gondok", amire az is utal hogy nemrég változtattak Obama elnök kezdeményezésére az egészségügyi törvényen, mert a korábbi törvény 47 millió állampolgárt kiszorított az egészségbiztosítási rendszerből. Az új törvény sokak számára ott lehetővé teszi az "Ingyen ebédet", de a tökéletesen hibátlan, bírálhatatlan egészség biztosítási rendszert ott sem sikerült megvalósítani, noha már több, mint negyven éve képesek voltak űrhajósokat küldeni a Holdra. A ballibek voltak kormányon, amikor az egészségügy privatizálását forszírozták. A ballibek voltak kormányon, amikor a lókupecek technikáját utánozva kórusban ócsárolták az Egészségbiztosítás rendszerét, amelyet az előző nemzedékek áldozatos munkája hozott létre. A lókupecek bevált technikája volt, hogy ha olcsón meg akartak szerezni egy lovat, többen oda mentek a gazdához és hosszasan ócsárolták. Nagy Márta ócsárló szövege a lókupecek motivációira emlékeztet. Nem minden átalakítás, amit reformnak titulálnak eredményez javulást.
drkovax
2014. május 28. 12:27
Értem én, a nagy semmin kívül ez is csak az SZDSZ-es járulék + fizetős eü. vágyának csepegtetése ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!