Szakálla volt kender

2014. május 13. 08:32

Eddig nem tudtam, hogy az emberek innét veszik a mintákat, de föltűnt, hogy Fricznek szakálla van, nekem meg nincs – így már érthető.

2014. május 13. 08:32
Hont András
Hont András
hvg.hu

„»Ez a rothadás kultúrája, ez Európa vége. […]Igen, ez a beteljesült és végső szabadság. Úgy nevezik: a halál szabadsága«. Ezt már nem a mérsékelt és visszafogott Jobbik állítja, hanem Fricz Tamás politológus és hivatásos műértő. Fricz azt sem hagyja, hogy bárki is elbagatellizálja a jelenséget: »itt van a legnagyobb veszély, hiába próbálják liberális internetírók úgy beállítani a dalfesztivált, hogy annak nincs semmi jelentősége, buli az egész, nevessünk. Ez megint félrevezetés: a dalfesztiválra egyre inkább figyelnek az emberek. Innen vesznek mintákat«. Eddig nem tudtam, hogy az emberek innét veszik a mintákat, de föltűnt, hogy Fricznek szakálla van, nekem meg nincs – így már érthető. Meg az is, hogy a jeles alkalomból kifolyólag akkor miért érezte szükségét egy kiadós európázásnak és buzizásnak Bencsik Andrástól a Heti Válasz jegyzetíróján át Bayer Zsoltig az összes »internetíró«.

Megszólalt Kovács Áron eszmetörténész és genderkutató, ja, nem: Simicskarádió-bemondó és azonosíthatatlan popikon is. Szerinte az ostoba megfelelni vágyás győzött, és „a mai társadalom összekeveri a toleranciát a pozitív diszkriminációval”. Puzsér Róbert is mondott valamit, aminek olyasmi volt a tartalma, hogy már a transzvesztitákat is hamisítják.

Nagyjából elment mellettük néhány évtized. Nem kell örülni mindennek, ami eközben történt, de megdöbbenni, hogy egy férfi énekel női ruhában, egy középszerű popeseményen, hát, szóval. Ásatag konzervatívként komoly kételyeim vannak a fejlődéssel mint olyannal kapcsolatban, de ha azt vesszük, hogy néhány száz éve törpéket, sziámi ikreket és valódi szakállas nőket mutogattak Európa vásárterein a harcos és keresztényi közönség mulattatására, akkor a kontinens igenis fejlődik. Ha pedig ez a Wurst provokálni akart, akkor tényleg sikerült neki a leghülyébbeket kiugrasztania a bokorból a szovjet miniszterelnök-helyettestől Fricz Tamásig. Ez esetben gratulálok. Meghallgatni azért ne kelljen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. május 13. 17:21
Jó kis cikk. Meg azért feltennék két kérdést a sok kéretlen erénycsősznek. Vajon hány ember halálát okozták a történelemben a dogmatikus és bigott erkölcsvédők, akik tűzzel-vassal próbálták ráeröltetni a saját értékrendjüket másokra? Persze szigorúen az erkölcs és a hit nevében? És hányét az ilyen senkinek sem ártó transzvesztiták? Akkor mégis, ki jelent nagyobb veszélyt az emberiségre és a kultúrára?
BőröndÖdön
2014. május 13. 14:47
Minden szava igaz,tökéletes írás!
Rudy
2014. május 13. 13:59
Elfelejtettem bevenni a cavintont... kérlek segítsetek... Melyik országot képviselte az a fazon, aki - bár asszem adott pontot - de előbb a belső zsebéből elővett borotvát ajánlott a Wirslisnek?
geraz51
2014. május 13. 12:06
Ébredj minden reggel mellette. Nagyon kérlek,becsüld meg őt A vén Európát A szakállas nőt! Hont te egyszerűen egy perverz állat vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!