Quo vadis, címadás, avagy a bulvárgonzó margójára

2014. május 13. 19:47

Akarjuk, hogy olvassák, amit írunk, vagy nem akarjuk? Persze, hogy akarjuk. Aki ír, olvasót akar, és feedbacket. Többet. Aki ír, azt akarja, hogy szeressék. Sokan. Ezért az internet bulvárosodik.

2014. május 13. 19:47
Gazda Albert
Cink

„Akarjuk, hogy olvassák, amit írunk, vagy nem akarjuk? Persze, hogy akarjuk. Miért akarjuk? Pénzért? Mi épp nem, a Cink speciális izé, tojhatnánk is rá. De nem tojunk. Mert ilyen a rendszer. Aki ír, olvasót akar, és feedbacket. Többet. Aki ír, azt akarja, hogy szeressék. Sokan.

Mondok néhány őrületesen nagy igazságot. Az internet tele van. Elfér rajta sok minden még, végtelen terekbe lehet pakolgatni minden nyüvet, de az egyre több nyüvek közt elvesznek a dolgok, ha nem segítünk észrevenni őket. Ezért az internet bulvárosodik. Születésétől kezdve. A magyar is. Bulvárosodik az Index, a 444, a Cink. (...)

Arra akarok kilyukadni – ez is ósdi közhely –, hogy az olvasói szokások mocskosul megváltoztak. Úgy értem, szinte csak arra kattintotok, ami valamilyen módon kiugrik a masszából. Akkor is, ha véletlenül még a címlapját látogatjátok egy adott site-nak, akkor meg pláne, ha a facebookos hírfolyam viszi házhoz hozzátok a kontentot. (...)

Azt gondolom, hogy a szabály a következő: a címnek érdekesnek kell lennie, de nem szabad átverni vele senkit. A cím nem hazudhat bele a vakvilágba. Simán kirakhatunk minden nap egy nap videóját, de nem rakhatunk ki minden nap egy év videóját. Azért sem, mert az kontraproduktív. Azt mondjátok, hogy van, amikor mégis megtesszük. Hát igen. Közel sem vagyunk tökéletesek. Ráadásul mi a fenét lehet csinálni, ha a reggeli napvideója után jön egy másik, ami még napvideójább, aztán egy harmadik, ami simán napvideójább, mint az előző kettő összesen? Mondjuk egy kis önirónia hátha segít olyankor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2014. május 24. 20:48
"...Aki ír, olvasót akar, és feedbacket..." Ejnye, ejnye. Csáky prof már a '60-as években írt Automatikájában sem használta a "fidbek"-et. Egyszerűen magyarul: visszacsatolás.
KannibálTatárÚr
2014. május 15. 15:08
Az ismeretek, tudás megszerzése ellen kétféle képpen lehet harcolni: 1. ha túl kevés információt adunk; 2. ha túl sok információt adunk. A liberális rendszer a második megoldást alkalmazza: sok híve jut így álmunkához, akiknek különben valódi munkát kellene végezniök.
kurbitalis
2014. május 14. 12:31
Reszelgetem a körmömet és közben összevissza beszélek. :)
brabant89
2014. május 14. 09:57
"a túl sok információ, a túl sok inger, kifejezetten káros az agyra." Szóval tudományos alapon kampányolt a Fidesz azzal, hogy "Simon Gábor és Rezsicsökkentés". Orbán sem gyávaságból nem vitázott, hanem nem akarták túl sok információval károsítani a Magyar Emberek agyát. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!