A díva bőrében

2014. május 13. 10:31

Lehet, hogy Conchita Wurst egy tökéletesen megtervezett médiahekk, az üzenet valahol mégis a nyitottságról és a szeretetről szól.

2014. május 13. 10:31
Dési András
NOL

Ausztria jelentős része ünnepli az új »császárnőt«, a konzervatív agrárminiszter is lelkendezik, hogy a mi Wurstunk a legjobb. A nyugati sajtó a tolerancia, a másság elfogadásának diadalát látja az elsöprő koppenhágai sikerben. Mások viszont azzal jönnek, hogy 150 éve a vásárokban mutogattak pénzért elefántembereket, szakállas nőket és más rémisztő figurákat. Oroszországban a hanyatló és elfajzott Európa, a »Meleg Európa« ékes bizonyítékát látják benne. A homofóbia elleni küzdelem vezéralakjának kikiáltott Frau Wurstból így lett az új hidegháború szereplője.

Tegyük hozzá, az Eurovíziós Dalfesztivál már rég nem a popzenéről szól. Ott van benne a politika is. Ha valóban a műfaji kvalitás számítana, akkor 1974-ben az Abba és a Waterloo sikerét követően abba kellett volna hagyni. Itt már jó ideje országimázsok, karakterek és életstílusok versenyeznek. Százötven éve Európa lakosságának jelentős részét megrémítette a szakállas nő. 2014-ben viszont elvarázsolta. Lehet, hogy Conchita Wurst egy tökéletesen megtervezett médiahekk, az üzenet valahol mégis a nyitottságról és a szeretetről szól.

A bécsi Kurier kommentárjában azt írta: Európa dívájából nem kell hőst faragni. De érdemes elgondolkodni azon, hogy egy ország mit mutat magáról. A Parlamentben lejátszódott méltatlan jelenetek után nekünk, magyaroknak is. Különösen, hogy szombaton még tíz pontot adtunk neki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c.i.garetta
2014. május 13. 20:07
Beteg állat...
pkarcsi
2014. május 13. 16:30
Ilyen baromságot csak NOL-s irhat le.Mit szolnál,ha a lányodat látnád igy?
DrPepper
2014. május 13. 14:49
A nyugati sajtóból sem mindenki szereti: a Telegraph újságírója azt feszegeti, miért kell Wursttal nőként bánni, miközben valójában szoknyás férfi. Csak azért mert ő nőnek tételezi magát? Ha például, kérdezi a cikkíró, ő kijelenténé magáról, hogy ő márpedig fekete, akkor ezt mindenkinek szó nélkúl el kéne fogadnia? Érdekes gondolatmenetek következnek a mindent magába szívó relativizmusról és a Facebook 40 féle identitáslehetőságáről... http://blogs.telegraph.co.uk/news/brendanoneill2/100271084/conchita-wurst-is-a-man-so-why-is-everyone-referring-to-him-as-she/
BőröndÖdön
2014. május 13. 14:39
Orbanisztánban nehéz normálisnak maradni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!