A téboly kezdete

2014. április 25. 08:16

Mindezek fényében elmondható, hogy mind az Alaptörvény aláírásának, mind a stadion-szentély avatásának húsvét hétfői időzítése nem véletlen.

2014. április 25. 08:16
Jakab Attila
Galamus

Mindezek fényében elmondható, hogy mind az Alaptörvény aláírásának, mind a stadion-szentély avatásának húsvét hétfői időzítése nem véletlen. Nagyon erős szimbolikus, ideológiai üzenete van. Annál is inkább, mivel az orbáni szóhasználatban a húsvét nem Krisztus feltámadását, hanem valamiféle újpogány színezetű és szinkretista újjászületést jelent. Mégpedig a magyar nemzet Orbán Viktor által elképzelt és megvalósítandó újjászületését. Ez az a cél, amely minden eszközt szentesít; amiért semmi nem drága és minden megengedett. Most már annál is inkább, mert a küldetéstudatos Vezér a nép által felhatalmazva – mintegy felkenve – érzi magát erre a feladatra.

Ha eddig nem volt eléggé világos, akkor mostantól az kellene hogy legyen. Az orbánizmus nem csupán politikai rendszer vagy hatalmi ideológia, hanem tulajdonképpen vallás. Ez az újpogány szinkretizmus húzódik meg a nemzeti-keresztény máz mögött (lasd a kereszteny.mandiner kommentjeit). A tekintélytiszteletre és engedelmességre nevelni hivatott kötelező hit- és erkölcstannak azt kell elkendőznie, hogy Isten helyét lassan-lassan átveszi Orbán Viktor, a békemenetesek élő Istene.

Ez a vallás épített magának stadion-szentélyt Felcsúton, ahová a hívők elzarándokolhatnak, és személyesen találkozhatnak (pontosabban megszemlélhetik) a kiválasztottak és a kiváltságosok körében a díszpáholyban (a szentek szentjében) trónoló istenüket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. április 25. 16:59
Nem érted mi,tébolyult galamusos.Kunbélás agyad vörös ködben lebeg.Elvtárs,te nagyon gyönge vagy.
1istvan
2014. április 25. 16:55
majd kiheveritek. lesz rá négy évetek, és utána talán már nem lesz aki ekkora marhaságot le tudjon írni. így néz ki aki ugyan eleve nem százas, de még jobban belehülyül a vereségbe.
Burmin
2014. április 25. 15:17
Má' megin' egy galamuszos nyavalygó...
marós
2014. április 25. 12:36
Ha eddig nem volt világos, akkor most az lett, ez a firkász sem normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!