Észrevételek Orbán Viktor MAZSIHISZ-nak írt levelére

2014. április 18. 07:11

Akinek nem fáj Trianon, azt érzelmileg és tudatilag nem lehet teljes értékű magyarnak tekinteni.

2014. április 18. 07:11
Drábik János
Magyarok Világszövetsége

Amikor a Magyarországon élő zsidó közösség szervezeteiből kirekeszti a nemzsidókat, valójában azt hozza a nemzsidó magyarok tudomására, hogy ő el akar határolódni a magyaroktól, és nem tartja magát a magyar nemzet olyan részének, amilyen a többi nemzsidó magyar állampolgár.

Akkor tudjuk tehát a magyar zsidóságot a magyar nemzet szerves részének tekinteni, ha ez a közösség hagyomány- és sorsközösséget is alkot a magyar nemzettel, ha neki is fáj az a nemzetközi bűncselekmény, amelyet a világot irányító erők Versailles-ban elkövettek a magyar nemzet rovására, hogy egyedül vele szemben tagadták meg a történelmi elv, az etnikai elv és az önrendelkezési elv alkalmazását. Akinek nem fáj Trianon, azt érzelmileg és tudatilag nem lehet teljes értékű magyarnak tekinteni.

Amikor megemlékezünk a holokauszt szörnyűségeinek magyarországi áldozatairól, azok előtt a honfitársaink előtt is fejet hajtunk, akik még nem jutottak el oda, hogy igaz magyarokká váljanak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2014. április 18. 22:30
Ma nagyon incselkedik velem a fantáziám, az itteni fényképek láttán. Ferenc pápáról azt hittem, hogy Vitray Tamás, Márton Lászlót pedig Csurka Istvánnak néztem. Lehet, hogy mégis kellene szemüveget hordanom :-)
Rumpelstilzchen
2014. április 18. 16:46
"Trianon megítélése és a magyar nemzettudat, önazonosság rombolása között szoros összefüggés van. Azt kellene vizsgálni, hogy ez utóbbi kiknek és miért érdeke?" Kinek ,kiknek érdeke ? Ugye ez egy költői kérdés. Ugyanazoknak, akiknek létérdekük a magyarság testéről leszakítani a határon túli magyarokat. Azokat a magyarokat, akikben a nemzeti öntudatot az ellenséges környezet csak megedzette ! Hosszú távon nem mindegy 15 millió magyarral, vagy 5-6 millióval szembenézni.Mert itt is lesz harc !
ottapont
2014. április 18. 16:37
Trianon megítélése és a magyar nemzettudat, önazonosság rombolása között szoros összefüggés van. Azt kellene vizsgálni, hogy ez utóbbi kiknek és miért érdeke?
OberEnnsinnen
2014. április 18. 15:13
"ha neki is fáj az a nemzetközi bűncselekmény, amelyet a világot irányító erők Versailles-ban elkövettek a magyar nemzet rovására, hogy egyedül vele szemben tagadták meg a történelmi elv, az etnikai elv és az önrendelkezési elv alkalmazását." Tényleg, miért is nem lett 1916-ben döntetlen a döntetlen? Kik voltak a háborúhosszabbítók? Kik is adtak pénzt, sok-sok dollárt, az antantnak: Folytassátok, folytassátok! (Ők persze nem kushadtak patkányok, ürülékek között hónapokig a lövészárkokban.) Hogy aztán végül meghaljanak, s ráadásul Magyarországot még meg is csonkolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!