Emlékezetpolitika

2014. április 23. 14:11

Már csak azért se erőltetném Orbán helyében ezt az emlékezetpolitikai emlékművet, mert az is lehet, hogy nemsokára az ukrajnai áldozatoknak építünk.

2014. április 23. 14:11
Andrassew Iván
Népszava

Most akkor én előre emlékezetpolitizálok egy kicsikét: talán csak akkor ismeri föl Orbán, hogy nem kellett volna ezt az idegenrendészeti emlékművet erőltetni, amikor majd 2018-ban a győztes Jobbik pribékjei Vona parancsára elfogják. Viccesen fölajánlják neki, hogy választhat: a dunaparti cipős megoldást vagy a gázkamrásat szeretné?

Orbán, aki fölépítette a fasiszta államot, amibe csak be kell kötöztetni a jobbikos hivatalnokokat és csendőröket, akkor világosodik meg, hogy rontás volt rajta: ez a kis demokrata teljesen ismeretlen okból szépen, lassan megbolondult, érezte, hogy valami baj van, de nem tudott ellenállni. Azért vezette be a rendszerét, amelyik horthystának tűnt, mert az is volt. Ugyanazt a szerepet kapta: ahogy Horthy Szálasiig, úgy vezette a népet Vona Gáborig vagy Zagyva György Gyuláig, Vona addigra már konszolidált dísznáci lesz, csak a nevét adja a párthoz és a hatalomhoz. Aki azt mondja, hogy eltúlzom, gondolja végig: akár csak elképzelhettük volna, hogy Oroszország pénzeli Európa náci pártjait, hogy azok bomlasszák az Uniót? Oroszország olyan hordákat támogat, mint a magyar gárda?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. április 24. 08:59
Te! Olyan kifejezés, hogy "emlékezetpolitikai emlékmű" nincs. Ezt érted?
briganti
2014. április 24. 08:46
Ki nem szarja le, hogy te mi tennél, ha lennél valaki? Volt rá 50 éved, és csak ennyi telik tőled. Szánalmas.
zenebono
2014. április 24. 01:15
A gyűlölet megbetegíti a testet. Andrassew rá az élő példa.
Negue
2014. április 24. 00:27
Hess innen Andrassew.....!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!