Megalázottak

2014. március 12. 07:49

Gyurcsány Ferenc és a balliberális média zsigeri gyűlölettel szemléli a közfoglalkoztatást.

2014. március 12. 07:49
Farkas Melinda
MNO

„Gyurcsány Ferenc és a balliberális média zsigeri gyűlölettel szemléli a közfoglalkoztatást. Az emberből kuncogást vált ki ez a fajta lázas igyekezet. Olyanok, mint a kétballábas focista, aki mindennap Lionel Messinek képzeli magát, ám ahogy közeledik a labda, rendre összeakadnak a lábai. A baloldal emblematikus figurái és a liberális média megmondóemberei egymásnak, majd maguknak is ellentmondva ócsárolják a közfoglalkoztatást. Miközben az MSZP meg a Bajnai-féle Együtt–PM azt állítja, a közmunka lassan a »közmegalázással egyenértékű«, mert nevetséges képzésekbe iskolázzák be a szerencsétleneket, akikkel napocskákat rajzoltatnak ahelyett, hogy normális munkát adnának nekik, addig kormányváltó partnerük, Gyurcsány semmit érő közfoglalkoztatottakról beszél, akiknek ácsorgása a rendes melóst demoralizálja.

A valóságban ki is alázza meg a közfoglalkoztatottak több százezres tömegét? Talán az, aki szerint munkájuk semmit sem ér, vagy inkább az, aki feladatot ad nekik, és munkájukért cserébe a segély többszörösét fizeti ki? Esetleg az, aki szerint egész nap csak a kapát támasztják, vagy az, aki szerint jobb egy kapa a kézben, mint unalmunkban otthon a ház falát támasztani, a segélyre várni, ami persze feleannyi idő alatt fogy el, mint a fizetés?

A kormány az idei télen a munka mellett a tanulást is a közfoglalkoztatás egyik alapelemévé tette. Az ellenzék persze ebben is talált kivetnivalót. A szocialisták szerint megalázó továbbképzési feladatokat állítottak a közfoglalkoztatottak elé, még annyit sem feltételeztek róluk, hogy a nevüket le tudják írni helyesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hogyisvan
2014. március 12. 17:18
Látom a bloggerek jó részének szellemi szinvonala a szerzővel együtt sem üti meg a kiegészítő iskolákban is levárt minimumot!
pedroamigo
2014. március 12. 10:09
Ugyan Linda, ez a trükkök százainak egyike. Kozmetikázni a statisztikát. Vörös testvéreitek is pont ezt csinálták, nincs új a nap alatt...
Vmint...
2014. március 12. 09:29
kb. az egészet nem értem. Én dolgoztam GYF-ék alatt közmunkásként 8 órában minimálbérért. OV egyik első intézkedése az volt, hogy ezt megszüntette, majd fél év múlva nagy hangon elindította a közfoglalkoztatást, 4 meg 6 órában 47.000 Ft-ért (mert mint tudjuk abból meg lehet élni). Szétvertek egy működő rendszert, csináltak egy rosszabbat és megsértődnek, ha valaki kifogásol rajta bármit.
BőröndÖdön
2014. március 12. 09:15
Én a zsemnyin zsipaó összes munkatársát közmunkásként foglalkoztatnám,Melcsikével az élen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!