Az okos, az elegáns, a sógor és a vadász

2014. március 18. 20:30

A kékfrankos is nagyobb karriert futott be Blaufränkisch néven, de ez ellen a közeli jövőben még tehetünk valamit, ha nem is sokat.

2014. március 18. 20:30
Ercsey Dániel
Borigo

„Egyre több borvidék kezdi felfedezni a fővárosi bemutatkozásban rejlő lehetőségeket, Sopron is így van ezzel, szerencsére. E nélkül ugyanis az átlag budapesti borfogyasztó talán csak annyit tud a borvidékről, hogy komoly savakkal és szárító tanninokkal megáldott vöröborok kerülnek onnan a polcokra és már itt is mekkorát téved! Igaz, az örömhír, ha a vörösbor valóban az emberek eszébe jut, de talán még jobb lenne, ha a kékfrankosra asszociálnának, mostanában ugyanis Sopron a szőlőfajta fővárosaként aposztrofálja önmagát.

Ebben nincs is semmi kivetnivaló, eredetileg Burgenland fővárosa volt, de az ugyebár elszállt mint a tavaszi szellő és sajnos a kékfrankos is nagyobb karriert futott be Blaufränkisch néven, de ez ellen a közeli jövőben még tehetünk valamit, ha nem is sokat. Tanulsága azért van a rendezvénynek: a soproni borászokon nem fog múlni a dolog!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!