Szuverenitások

2014. március 04. 08:31

Az ukrán válságból is belpolitikát igyekszik csinálni a baloldali koalíció. Ennek során hétpróbás volt komcsik válnak megveszekedett oroszellenessé, és ugyanők ajnározzák Ukrajna területi egységét, szuverenitását és sérthetetlenségét.

2014. március 04. 08:31
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Ez utóbbival amúgy rendben is lenne minden. Ukrajnának – mint minden más nemzetnek, országnak, államnak – elidegeníthetetlen joga a szuverenitás és a területi egység sérthetetlensége. A probléma azzal van, hogy ezt az elidegeníthetetlen jogot némiképp szelektíven kezeli a fényességes Nyugat.

A Nyugat – élén az Egyesült Államokkal – éppen úgy birodalomként, nagyhatalomként viselkedik, és éppen úgy birodalmi érdekeinek rendeli alá a nemzetek szuverenitását és az emberi jogokat, mint Oroszország. Éppen ezért nem számított és számít semennyit sem Irak, Irán, Afganisztán, Szíria szuverenitása és területi sérthetetlensége, miképpen nem számít semennyit sem a palesztinok önrendelkezési joga. Irakba, Afganisztánba egyszerűen bevonult az Egyesült Államok, szövetségesei támogatásával. A bevonulásokhoz pedig casus belliket hamisítottak. Igaz? Vagy már elfelejtettük, hogyan hazudta tele a világot Amerika és Nagy-Britannia Szaddám Huszein vegyi fegyvereiről?  Amelyekről tudva tudták, hogy nem léteznek, de gátlástalanul belehazudtak a képünkbe. (...)

Sajnálatos és rettenetes, ami Ukrajnában és Ukrajnával történik. És egyetlen logikus és érthető momentum van benne: Oroszország viselkedése. Ami legalább annyira idegesítő és félelmetes, mint az Egyesült Államok és szövetségesei, valamint Izrael viselt dolgai a Közel-Keleten.

Úgyhogy maradjon mindenki csendben. Senki nem vethet a másik szemére semmit sem. A magyar diplomácia pedig legyen fölöttébb óvatos. A kárpátaljai magyarok sorsa a tét. Akkor pedig a legkevésbé az ellenzék idiótáinak és gazembereinek óbégatása számít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rettenetes
2014. március 04. 13:00
Ritkán fordul elő velem, de most teljesen egyetértek Bayer Zsolttal (és nem Zsóti...)! Csak még annyi, hogy az EU Koszovó esetében pillanatok alatt elismerte az önállóságot... valahogy nem sírtak együtt a szerbekkel...
csíksomlyai
2014. március 04. 12:36
4.számú párttagkönyv, a köpönyeged mint a propeller!
sasadi
2014. március 04. 12:22
Nem tudom miért erőlködnek a ballibák, hogy Orbán nyilatkozzon? De már eszembe jutott! Bele akarják kényszeríteni valamilyen hibába, hátha hoz ez néhány szavazatot a ballibáknak. Elvtársak! Rossz hírem van! Ez nem jött be! Tessék talán újabb kampánytémát keresni! De mondjuk egy jó hiteles programm sem ártana, ami feledtetni tudná azokat az elkúrt éveket.
Alarik
2014. március 04. 12:17
Ha Orbán és kormánya elítélően nyilatkozna most a ruszkikról akkor az ún. baloldali balfaszok azért basztatnák, mert beszól azoknak, akikkel üzletet kötött. Szóval a véleményük érdektelen. Amúgy meg mi a faszra számított a szeretve tisztelt Nyugat? Nyilvánvaló hogy a ruszkik megteszik azt amit az érdekük diktál, mint ahogy a Nyugat is így jár el, mindenhol a Világon. Mindenki higgadjon le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!