Orbán ördögi ajánlatot kínál

2014. március 30. 10:55

Ahol félelem van, ott az emberek nem szívesen válaszolnak. Ezért ebben a kampányban vakon repülünk. Interjú.

2014. március 30. 10:55
Bajnai Gordon
NOL

„A közvélemény-kutatások szerint a Fidesz-KDNP magabiztosan vezet, de a Jobbik is egyre erősödik. Ennek ellenére nyugodtan várja a jövő vasárnapot?

Izgatottan várom április hatodikát, de nem a közvélemény-kutatások miatt. Utóbbiakat normális demokráciákra találták ki, a mai Magyarországon viszont »orbáni demokrácia« van, ami – mint kiderült – éppúgy fosztóképző, ahogy annak idején a »népi-« volt. Nálunk korlátozottan működnek a demokratikus intézmények és funkciók, így a közvélemény-kutatások hatékonysága is korlátozott. Ahol félelem van, ott az emberek nem szívesen válaszolnak. Ezért ebben a kampányban vakon repülünk. Az biztos, hogy bármerre megyek az országban, elszánt és változást követelő tömegek hangjával találkozom.

Több választási szakértő és politikai elemző is kijelentette, hogy a Fidesz által önkényesen megalkotott új választási rendszer egyszerre igazságtalan és teremti meg a lehetőséget a csalásra. Azzal, hogy az ellenzék nem bojkottálja a folyamatot, hanem a részese, milyen eszközei vannak arra, hogy – függetlenül az eredménytől – biztosítva legyen a szabad és tiszta választás?

Amikor McCain szenátor Budapesten járt és megkérdezte tőlem, hogy tiszta és szabad lesz-e a következő választás, neki is azt válaszoltam: szabad lesz, de tisztességtelen. Szabad, mert valóban mindenki elmehet, és arra szavazhat, akire akar a fülke magányában, de mindaz, ami a választási folyamatban odáig történik a manipulált jogszabályoknak megfelelően, már tisztességtelen. A Fidesz egy százméteres síkfutásban indul, mi pedig egy négyszázméteres akadályfutásban, a célszalag viszont ugyanott van és az órát is egyszerre indítják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. március 30. 22:30
Vakon és eszetlenül, de én is remélem, hogy repülni fogtok. Téged libás gordon Szili Katalin kullancsnak nevezett, mert az 5%-ot sem értétek volna el. Eszetlen repülő még azt sem tudod, hogy hol születtél? Szegeden születtél, te libatenyésztők tönkretevője. Baján csak nevelkedtél! Hazudsz össze-vissza, szokásod szerint, de nem szemrebbenés nélkül. Ha, ha, ha
atila68
2014. március 30. 20:29
A gyűlöletkampányotokkal elkúrtátok a mai hagyományos tavaszi családi pikniket. Soha nem bocsátom meg nektek!
pkarcsi
2014. március 30. 18:26
Egy libának is több esze van.Te muja, engedted magad bedarálni Fletó által,igy keült egymáshoz a muja meg az idegbajos.
puszika
2014. március 30. 17:44
Tévedsz Gordi! Nem csak a kampányban repültök vakon,hanem amióta megvagytok!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!