A Parlament cenzúrázza a képviselőknek írt állampolgári leveleket!

2014. február 03. 08:37

A parlamenti rendszer kiszűri azokat a külső címekről jövő leveleket, amelyekben a Paks szó szerepel.

2014. február 03. 08:37
Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce

Múlt hét csütörtök óta küldhetik az állampolgárok a paksi bővítésről szóló (akár azt támogató, akár azt ellenző) leveleiket a képviselőknek a zöld civil szervezetek koalíciójának segítségével. Vagyis csak küldhették. Kedden először leblokkolta a rendszer IP-címét a parlament, ezután az aláírók a saját e-mail fiókjukból küldhették a leveleket, később ezt is leblokkolta a parlament. Ezután derült ki, egyszerűen a parlamenti rendszer kiszűri azokat a külső címekről jövő leveleket, amelyekben a Paks szó szerepel. Most egy olyan formalevelet lehet küldeni amiből kiszedték a Paks szót, hogy átmenjen a szűrön.

Tehát a parlament informatikai csapata, valószínűleg felsőbb utasításra, elzárta az emberek véleményét a képviselők elől. Persze biztosan kellemetlen tízezer levelet kapni pár nap alatt a fiókodba, de ennek megoldása nem az, hogy befogod a füled, és úgy csinálsz, mintha a 10 ezer állampolgár nem létezne, hanem átgondolod: jó döntést hozol-e, a szavazóid azt akarják-e, amit te végül megszavazol.

Biztosan kényelmetlen lehet a Fidesz felső vezetésének, hogy azt hallják a képviselőktől: »Laci bácsi, ma megint kaptam ezer levelet a szavazóimtól, mit csináljak?« És kellemetlen, úgyhogy cselekszenek is. A megszokott módon. Kérem szépen, itt minden szép, minden rendben van, az emberek véleménye nem számít, szépen megszavazzuk a dolgot, te pedig ne izgulj, letiltjuk azokat a fránya leveleket a postafiókodból.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. február 03. 13:20
Pak5 P@ks Pak$ Legyetek kreatívak!
Wagner Hopkins
2014. február 03. 12:35
Paranoid idióták.
várúr
2014. február 03. 12:33
Újabb ostoba kamu. A szűrést Szél Bernadett is kérte, majd letagadta. Lapozzunk felebarátaim.
kjkj945
2014. február 03. 10:17
wmh lyehü!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!