Az önbecsapás emlékműve

2014. február 13. 07:58

Az önfelmentés és az önsajnálat nyelve köti össze a Fideszt a Jobbikkal anélkül, hogy a Fidesz ezt akarná, és nem szabadulhat meg máshogy ettől a nem kívánt köteléktől, csak ha kilábal valahogy önmaga okozta kiskorúságából.

2014. február 13. 07:58
Vári György
NOL

Angyalként viselkedő emberi közösségek nincsenek, a magyar nemzet sem ilyen, más nemzet sem. Ezt borzasztó könnyű belátni még az önismeret legalsó fokán is. Azok, akik mindenáron hiba nélkül valóként kívánják látni és láttatni magukat a múltban és a jelenben, a legsiralmasabb önbizalomhiányt kompenzáló szánalmas infantilizmusukról tesznek csak tanúbizonyságot, ennek az állapotnak az emlékműve lesz a szobor, ha felépül.

Ez a hárítás a kormány múltszemléletének és önszemléletének lényege: mi nem tehettünk semmiről, a rossz dolgokat mások tették, mi ártatlan áldozatok vagyunk, akiket folyton bántanak. A kommunisták, a multik, a liberálisok, az EU. Ez a történelemkép kijelöli Orbán Viktor történelmi szerepét is: ő lehet a megtépázott angyal megszabadítója a megszállások, valamint »a rendszerváltás zavaros évtizedei után«. Ezért kell »helyreállítani« a Kossuth tér 1944-es állapotát. Amit nem szerettünk, meg sem történt, a nemzet hivatott vezetőjének, vezénylő tábornokának országlásával csak helyreáll a kizökkent idő, a megszakított folytonosság. Az ő pályája és a nemzet sorsa nem választható szét.

Ez a kényszeres hárítás a legrosszabb jobboldali hagyomány, az, amelyik Trianont zsidó és szabadkőműves ármánnyal magyarázza, ahogy nemrég a köztelevízió Jobbik-közeli műsorából is újra megtanulhattuk. Az önfelmentés és az önsajnálat nyelve köti össze a Fideszt a Jobbikkal anélkül, hogy a Fidesz ezt akarná, és nem szabadulhat meg máshogy ettől a nem kívánt köteléktől, csak ha kilábal valahogy önmaga okozta kiskorúságából. És ebben a tekintetben a nemzet és a Fidesz sorsa valóban összefonódik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. február 13. 15:01
http://www.magyarhirlap.hu/belfold/nyilasok_a_kommunista_partban.html
catalina9
2014. február 13. 10:48
Az önbecsapás emlékműve" Vári cikke a becsapás emlékműve!
Karcsi75
2014. február 13. 10:32
Üdv, nem olvasom el a 138 db. kommentet lehet benne van a válasz a kérdéseimre: -Hány "Nyilas" per volt hazánkban? -Hány Holokauszt megemlékezés volt 1945-1989 között? -Milyen megszállás alól szabadította fel a Szovjetunió hadserege a magyar embereket? -Mennyi kárpótlást fizetett Magyarország a "Hideg napok" áldozatainak? -Mennyi kárpótlást fizetett a mindenkori jugoszláviai vagy szerb hatalom a bácskai magyar áldozatoknak............................................................? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
catalina9
2014. február 13. 10:26
A ballibáknak minden nap be kell venni egy Viagrát, hogy ne lógjon a fejük. Már csak a hónaljszagú napi nácizó, antiszemitázó cikkek tartják bennük a lelket.. Amúgy ki ez a Vári?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!