Az arányszámos trükk

2014. február 27. 08:41

Ha egyszer összeállítják a fideszes-KDNP-s propaganda eszközeinek lajstromát és megírják alkalmazásuk dicstelen történetét, külön fejezetet érdemel majd az arányszámokkal folytatott trükközés.

2014. február 27. 08:41
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus

A kormánypárti propaganda legnagyobb feladata pillanatnyilag az Orbán által Moszkvában sebbel-lobbal aláírt, Paks fejlesztésére vonatkozó szerződés sikerré, sőt, »az évszázad üzletévé« való felmagasztalása. A cukrász, énektanár és hasonló végzettségű szóvivők önmagukat múlják alul a szovjet típusú propagandafogások alkalmazásában. Lelkesült arccal közlik például, hogy mekkora hitellel támogatják az oroszok a paksi erőmű bővítését. Érvelésük: kapunk X milliárdot, azt befektetjük az új paksi blokk építésébe, annak az értéke X milliárd lesz. Nagyon jól járunk: 2X milliárdunk lesz, egyszer a pénzből, másodszor pedig magából a létesítményből.

Aki ezt a »következtetést« kitalálta, még a pozitív és a negatív előjel használatával sincs tisztában. Vagy – ez a valószínűbb – rólunk gondolja ugyanezt. Mert a hitelt – akármilyen jól mutat is a bankszámlánkon – egyszer vissza kell fizetni, mégpedig kamatostul. Ez bizony a könyvelés során a »tartozik« rovatba fog kerülni. Ebben különbözik a hitel, a kölcsön az ajándéktól. Orbán pedig nem ajándékot hozott nekünk Moszkvából, hanem egy kétes kimenetelű, de kétségtelenül rengetegbe kerülő előszerződést. Szóval nem hozott, hanem vitt. Pénzt tőlünk – Moszkvának.

Ezt próbálják most nekünk sikerként eladni a szovjet típusú propaganda legócskább fogásaival: a hazudozással, a félrevezető sugalmazással és a számokkal való trükközéssel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. február 27. 23:29
hüje maga bazdmeg
várúr
2014. február 27. 21:55
Jóasszony. Rossz hitel a semmire elfüstölt IMF 22.000 milliárd volt. Az a pénz, ami az államcsődöt akadályozta meg. Paks energiaberuházás. Az áram nem a csapból folyik, ezt maga is beláthatná. Ne irkáljon, inkább csápoljon Furcsánynak és a 11 millárdos "kormányzati negyednek", stb.
pkarcsi
2014. február 27. 19:01
Ne foglalkozzál te szocitehén a nagyok ügyeivel.Vörösagyad képtelen a normális gondolat vitelre.Rosszindalatú idióta ballibsi.
Peter8811
2014. február 27. 17:55
Az elvtársnő úgy néz ki mint Rákosi Mátyás mongol felesége csak nem a tatárjárásból maradt itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!