Orbánisztán nem gazsulál

2014. február 17. 11:57

„Nem gazsulálunk senkinek” – mondja a miniszterelnök, és nem nyílik meg alatta a föld. Mondja ezt azok után, hogy ő maga végigtérdepelte a Moszkva-Peking-tengelyt.

2014. február 17. 11:57
Gere Ádám
Kapitalizmus

A rendszerváltás után mindenki, aki kicsit elgondolkodott a történelemnek erről a rendkívüli pillanatáról, tudta, hogy ez nem lesz egyszerű folyamat. Abban az időben mindenki ismerte a hasonlatot a tojásrántottáról, miszerint könnyű a tojásból rántottát csinálni, csak kérdés, hogy a rántottából hogyan lesz tojás. Mindenki tudta, hogy az alkotmányos rendszer kidolgozása, a privatizáció rendkívül bonyolult, de végső soron mégiscsak technikai problémákat vet fel. Az igazi kérdés az ország mentális átalakulása.

Ebben a kérdésben az elmúlt négy év hallatlan károkat okozott, és óriási visszalépést jelent még az 1990-es állapotokhoz képest is. A második rendszerváltást, amint a miniszterelnök az elmúlt négy évét aposztrofálta, helyesen rendszer-visszaváltásnak kellene nevezni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. február 17. 14:46
Ha egy ilyen posztért fizetést kapnak, akkor érthető, hiszen "Van az a pénz, amiért korpás a hajam!" Persze gyomor és gusztus kérdése.
Senye Péter
2014. február 17. 14:45
Ha baj van mentális állapotunkkal azt a cucilista korszaknak köszönhetjük. Igaz, az elmúlt 25 év se sokat javított rajta.
narmer
2014. február 17. 14:34
Senkinek nem Sügér, Valakinek igen.
BőröndÖdön
2014. február 17. 14:28
Minden szava igaz,gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!