Mesterséges forradalmak

2014. február 25. 14:56

Ahogyan az várható is volt, az elmúlt évtizedek „csinált forradalmainak” forgatókönyve Ukrajnában is kivá­lóan működik.

2014. február 25. 14:56
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A globális véleményhatalmi diktatúra masinériája most éppen azt sulykolja, hogy az antidemokratikus Putyin és Oroszország rossz, a demokratikus Nyugat, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió meg a jó, és Ukrajnában most a jó és rossz mérkőzik egymással. Mármint hogy a tüntetők mind jók, aki ellen pedig tüntetnek, azok mind rosszak. Márpedig attól, hogy az előre hozott választásokon majd a rossz birodalmának korrupt kollaboránsait felváltják a jó birodalmának ugyanolyan korrupt kollaboránsai, a nép végtelen nyomora aligha fog enyhülni. Arról az elemi logikai szinten is felvetődő lehetőségről nem is beszélve, hogy a Nyugat és a Kelet birodalma ugyanannak a történelmi rossznak két olyan alakváltozata, amelyet bábfiguraként azért épített fel a »nem létező« világerő, hogy a tisztelt publikum, az intellektuálisan kifinomult B közép rekedtre ordíthassa magát a saját csapatát biztatva.

Nos, éppen ez az, ami fel sem vethető. És azért nem vethető fel, mert az így kialakított hamis tér és a hamis törésvonalak mentén provokált csinált forradalmak permanens polgárháborúja a lehető legalkalmasabb közeg ahhoz, hogy közben a kifosztás zavartalan maradjon. A csinált forradalmak egyik döntő célja ugyanis éppen ez. Vagyis hogy az állandósuló anarchia és káosz nyomán minden igazán értékes vagyon a valóságos ár töredékéért jusson a »nem létező« világkonstruktőr kezébe, aki mellesleg kiváló üzleti érzékkel is rendelkezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2014. február 25. 18:06
Catherine Ashton az Unió kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja ölelgeti Julia Timosenkot. http://444.hu/assets/ashton-timosenko-760x590.jpg
Gregorius
2014. február 25. 17:59
Nem értem a dolgot. A népnek láthatóan elege lett (többszázezres tüntetések...) az állítólagosan az Ő érdekében dolgozó, gyakorlatilag oligarchák által irányított, korrupt, saját zsebeiket tömő vezetőiből, és egy illuzió felé fordult, úgy gondolták, hogy az Unió a jelenlegi megoldásnál csak jobb lehet.
pedroamigo
2014. február 25. 16:22
Még jó, hogy a fülkés az nem volt csinált forradalom...;)
ottapont
2014. február 25. 15:55
A zavarosban lehet igazán halászni. Remélem minden magyarban lesz annyi bölcsesség a jövőben, hogy sem a saját, sem a mások életét nem áldozzák fel semmiféle idegen érdekeket szolgáló testvérharcban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!