Bukarest már a soviniszta erdélyi románokat is diszkriminálja

2014. február 16. 10:33

Nos, nekik a legnagyobb bajuk, hogy míg a magyarok és a székelyek jelképei szerepelnek Románia címerében, az ő szimbólumaik hiányoznak.

2014. február 16. 10:33
Balog Levente
Főtér.ro

„Nem, nem azokról van szó, akik felkarolták a bukaresti vízfej mindenhatóságával szemben az erdélyi önrendelkezés eszméjét, dehogyis. Sőt. Azokról, akik számára Bukarestben kél, él, alkot és nyugszik a nap, és akik fő- és mellékállásban a nagyromán eszmét és a magyarok iránti parttalan gyűlöletet ápolják, gondozzák, nevelik és öntözgetik gondoskodó, atyai szeretettel.

Nos, nekik a legnagyobb bajuk, hogy míg a magyarok és a székelyek jelképei szerepelnek Románia címerében, az ő szimbólumaik hiányoznak. (…)

Bukarest meg nagy ívben tojik rájuk.

Legfeljebb akkor foglalkozik velük, amikor az adójuk meg a szavazatuk kell. Egyébként még egy kis sarkot sem hajlandó nekik a címerben szorítani.

Mi magyarok és székely-magyarok tehát ne siránkozzunk. Államilag el vagyunk ismerve, ott virítunk az ország címerében is. Úgyhogy tanúsítsunk együttérzést azon szegény, marginális csoportot alkotó erdélyi román honfitársaink iránt, akik úgy érzik: boldogságukhoz csak annyi kell, hogy címerbe foglaltassanak. És gondolkodjunk el azon, mi lenne a legmegfelelőbb jelkép számukra a címerben.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misfits
2014. február 16. 11:33
Kedves emberek! Nem szeretnék jönni a dogmatikus politikai kijelentésekkel és demagóg szövegekkel,de úgy látom,hogy a Kárpát medence,mintha a magyaroknak dolgozna.Én így érzem innen Kolozsvárról.Nem számít már ha bárki mocskol,mert csak erkölcsileg és észben kell fenebb állni és már úgy érzem nem hat a környező népek politikusainak a mocskolódása.Elindult volna egy folyamat vagy csak én vagyok túl bizakodó? Ne feledjük már volt 3-4 részre szakadt országunk 15O évig is. Mi erről a véleményetek?
justiceforhungary
2014. február 16. 11:29
Vegyi Ali és Köteles Ati
Antigoné
2014. február 16. 10:54
Ha a heraldika szabályai megengedik, van egy javaslatom: illesszenek be a román címerbe a kedvükért egy nagy szőrös talpat.
justiceforhungary
2014. február 16. 10:48
a heraldika nem úgy működik hogy csak úgy odabiggyesztünk valamit egy címerbe a román címerek nagy részét erdélyi címerkészítők tervezték, a románok nem ismerték a heraldika művészetét, tudományát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!