Legyártott emberek?

2014. január 04. 10:24

Talán jobb lenne, ha visszaállítanák az MSZP–SZDSZ-kormány idején működő rendelkezésre állási támogatást (rát), amely csak töredéke volt a közmunkabérnek, és ismét a segélyezésé lenne a főszerep a munka helyett?

2014. január 04. 10:24
Szabó Anna
MNO

„Bicskanyitogató sajtótájékoztatóval indította az új esztendőt Nyakó István MSZP-szóvivő, aki szerint »a tömegével legyártott közmunkásoknak« tulajdonítható az a tény, hogy nő a foglalkoztatottak száma.

A politikus egyébként mindezt a Közmunkások Szakszervezetének társelnökeként (!) adta elő, stílusosan egy piros marketingdzsekiben, és próbált nagyon gondterheltnek tűnni, mert nem kevesebbet állított, mint hogy Orbán Viktor miatt nem létezik ma társadalmi igazságosság ezen a világon. (...)

Nem tudni, hogy a »legyártott« közmunkások értékelik-e, hogy egy velük ennyire együtt érző, és anyagi viszonyaikhoz ily közel álló ember védi érdekeiket a parlamentben, a valóság azonban azt mutatja, hogy szerencsére nem csak Nyakóra és az MSZP-re kell hagyatkozniuk. A tegnap közölt foglalkoztatási adatok szerint ugyanis végre átléptük a bűvös négymillió főt (ennyien utoljára 2001-ben dolgoztak Magyarországon), és ebben a számban az is benne van, hogy sikerült javítani a téli közmunkás-foglalkoztatás helyzetén. Annak ellenére, hogy az ellátható feladatok köre – értelemszerűen a mezőgazdasági tevékenységek szünetelése miatt – ilyenkor jóval szűkebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. január 04. 14:51
Nem! Az lenne jó, ha a hazudozást befejeznétek!
kjkj945
2014. január 04. 14:17
"" Nyakó István MSZP-szóvivő, aki szerint „a tömegével legyártott közmunkásoknak” tulajdonítható az a tény, hogy nő a foglalkoztatottak száma. "" naykló nélkül (kettyintés nélkül) gyárt embereket pistike!! Hogy gyártja az embereket??? Nyalja?? Vagy csak Teremtőnek képzeli magát???
BőröndÖdön
2014. január 04. 12:00
Annácska,éljen egy ideig a közmunkásbéren!Gerinctelen bértollnok!
kamasuka
2014. január 04. 11:43
Akkor azért anyáznának. Nyuszika esete a sapkával ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!