Janó, a manó

2014. január 01. 18:49

Áder újévi alakítása. Az megvan, amikor Áder János csornai Charles Bronsonként aposztrofálta magát?

2014. január 01. 18:49
narancsblog
Magyar Narancs

„De most valami marha, valami habonyi státuszban önmegvalósító észlény azt bírta kitalálni, hogy az elnök nyújtson színészi alakítást, játssza el az ájtatos manót, üssön meg szívhez szóló, kenetteljes hangot, hisz nyilvánvalóan fogyatékos gyerekekhez beszél: a népéhez. (...)

Tényleg, milyen szöveg volt ez már? Ahogy Móricka elképzeli a népmeséket: már az első pár bekezdés telezsúfolva ilyenekkel, hogy »sok-sok millió«, illetve »millió és millió« és ebből a millió és millióból fakadó »ezer és ezer«. A gyakorlatilag tökéletesen következetlenül egymás után sorokozó izzadmányos mondatokból Áder is csak annyit bírt levenni, hogy neki most valami mesét kellene előadni, s nyilvánvalóan egyetlen ez irányú kulturális emlékéhez menekült: a jó Szabó Gyula ízes mesemondását kísérelte meg utánozni –nyugodtan mondhatjuk, szánalmasan nevetséges eredménnyel. Összevonta szemöldökét, elcsücsörítette a száját, s ha anyák vagy gyerekek kúsztak fel a mondott súgógépre, el-elgügyögte magát. Mentségére legyen mondva, profi színész sem tudott volna mit kezdeni ezzel a sok sületlenséggel, ezekkel a tökéletesen üres szavakkal. Ezekkel a csakis üres tekintettel elmondható, nyelvi zűrzavarba bukó hamis mondatokkal, mit is lehet? Azzal, hogy »van miért őrizni szívünkben a reményt«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2014. január 02. 08:45
Hány milliárd forint kárt okoz a magyar népnek ez a szennylap ?
1120
2014. január 02. 00:28
Szánalmas duma, gyerekszobahiányos balfasztól...
atila68
2014. január 01. 23:46
Kedves izé! Az nincs meg. Akkor most hogy?
states
2014. január 01. 22:56
Gyűlölet+elmebaj=Magyar Narancs. Mi lesz ezekkel 3 hónap múlva, ha megint buknak. Jöhet a kényszerzubbony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!