Hajtóvadászat öregekre

2013. december 10. 08:39

A kétharmad propagandájának egyik hatékony és aljas eszköze a társadalmi csoportok szembefordítása egymással.

2013. december 10. 08:39
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus-csoport

„A közmédiából sugárzott acsarkodások hatására farkasszemet néznek egymással a »külhoni« magyarok és az országhatárokon belül élők, a keresztények és a »hitetlen« ateisták. A »bukott baloldal« eposzi jelzővel jelölt demokratikus erők és a rendszer logikájából következően örök győzelemre predesztinált jelenlegi kormánytöbbség antagonizmusáról nem is beszélve. A »magyarok« és mindenki más ellentéte a rendszerpropaganda alaptétele. Ez a kommunikációs trükk a külpolitikában a »mindenki ellenünk van« pozícióként realizálódik, belföldön pedig – a szélsőséges csoportok szóhasználatában leplezetlen – a »dologtalan, bűnözői életmódot élő csoportok«–ról szóló leplezett cigányozásban ölt testet. (...)

Magyarországon tehát a szakadékok, ékverések és a könnyen bomló érdekcsoportosulások korát éljük. A fideszes propaganda a hatásában legpusztítóbb éket az egymást követő nemzedékek közé verte. Ez ölt testet a »dolgozók«, az »értékteremtők« és a nyugdíjból, közellátásból élők, a »nyuggerek« között nyíló szakadékban. Az »öregeknek« – már amennyire jó ez a szó a sportos, szellemileg és fizikailag aktív hatvanegynéhány évesekre – úgymond, át kell adni a helyet a fiataloknak. (...)

Az egész végtelenül nevetséges lenne, ha nem lenne egyszerre siralmas és tragikus is. A hajtóvadászat elsősorban azok ellen az öregek (?) ellen indul be, akik valamilyen okból nem tetszenek a jelenlegi kurzusnak, vagy akiktől munkahelyi ellenségeik akarnak mindenáron megszabadulni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2013. december 10. 13:05
A Galamus még él???
tango47
2013. december 10. 12:46
Ahogy olvasom a mandin megjelenő kommenteket, a ballibsik nyuggereznek inkább, nem a jobbosok. Korosztályokat megítélni úgy összességében pedig meglehetősen primitív gondolkodásra vall.
morog
2013. december 10. 12:41
Huszár Ágnes... DDD Ennek csak feltörte a valagát a ló.
1120
2013. december 10. 12:30
Minden létező közhelyet elolvashattunk. Köszönjük szépen! (Ami esetleg kimaradt, azt majd nyilván bepótolja a néni a következő agymenésében... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!