Vitapartnerek

2013. december 13. 15:44

András szerint Eszter egy „gyurcsányista geciputtony”, míg Eszter szerint András „néha megtörölhetné a száját, amikor előbújik Orbán seggéből”. Meg a többiek.

2013. december 13. 15:44
Dedics Zsigmond
Mandiner

Eszter huszonhat éves, szereti a konfitált kacsamellet, örömmel jár pilatesre, de rendkívül idegesíti, ha beül valahova, és a pincér nem érkezik ki az asztalához két percen belül. Az egyetem elvégzése után egy nemzetközi ügyvédi irodában helyezkedett el. Napi tizenkét órát van az irodában, ebből nyolcat dolgozik, fennmaradó idejében netezik. Nem jár pedikűröshöz, mert szereti szagolgatni a körömvágáskor előkerülő piszkot. Ezt a félve őrzött titkát nem tudja még a barátja sem, akivel három éve van együtt. Azt tervezik, hogy a lány szakvizsgája után összeházasodnak és lesz két gyerekük. Eszter a jogi egyetemen HÖK-ös volt, és többször részt vett a kormány felsőoktatást érintő intézkedései ellen irányuló tüntetések szervezésében.

András recepciós egy fitnesz-teremben és menthetetlenül szerelmes a pultos kolléganőjébe, aki nem menthetetlenül szerelmes az X6-ossal járó, szétgyúrt félvilági csávójába, viszont a kényelmet és a férfi oldalán elfoglalt társadalmi státuszt mindennél fontosabbnak tartja. András nagy odafigyeléssel gondoskodik vak anyukájáról és szabadidejében anime képregények rajzolásával próbálkozik, illetve II. világháborús ereklyéket gyűjt.

Mária nyugdíj előtt álló tanítónő, aki deklasszálódott nagypolgári családból származik. Kollégái régebben irigyelték azt a kivételes képességét, hogy a hét-nyolcéves gyerekek figyelmét minden nehézség nélkül le tudta kötni, és még a hangját sem kellett felemelnie. Mostanra – 35 év tanítás után – elfogyott a türelme és a múlt héten, életében először, megpofozott egy gyereket. Válása nem csupán érzelmileg tette instabillá, de komoly presztízsveszteségként éli meg, hogy a Svábhegyről le kellett költöznie az Üllői útra.

Sándor kétgyermekes családapa, aki nyúlszájjal született. Fogyatékossága miatt sokat csúfolták kiskorában, ezért mélységesen együtt érez azokkal, akiket a többségi társadalom valamely ok miatt megbélyegez vagy kirekeszt. Sándornak három ingatlana van, melyeket külföldi turisták számára ad ki. Szeret unokaöccseivel pecázni, és odavan a Led Zeppelinért. Kedvenc időtöltése a Ligetben való sétálás a családdal, de irtózik megfogni a gyerekei kezét, ha azok vattacukrot ettek.

András szerint Eszter egy „telibebaszott gyurcsányista geciputtony”, míg Eszter szerint András „néha megtörölhetné a száját, amikor előbújik Orbán seggéből”. Sándor úgy vélekedik, hogy Steiner Kristóf egy nagyon bátor ember, ellenben Mária „egy 14 éves kis hokizó szarcsimbók lehet, aki látens meleg”. Mária határozott meggyőződése, hogy Sándor jobban tenné „ha Steiner metszett péniszét izgatná orálisan Izraelben, ahelyett, hogy Budapesten rontja a levegőt”. Sándor kéthetente tájékoztatja Andrást, hogy „éppen most szállt le a kurva anyjáról és nagyon jó volt”. András erre azt szokta tanácsolni, hogy Sándor „egy Auschwitzba tartó vonatra szálljon fel inkább, és arról ne szálljon le addig, amíg le nem veszik”. Eszter kijelentése szerint a Mária-féle „két általánost végzett fasiszta férgek miatt” élhetetlen hely Magyarország.

Eszter, András, Mária és Sándor személyesen nem ismerik egymást, viszont ugyanabba az online közéleti fórumba kommentelnek. Illetve András a múlt hónapban átadta a helyét a buszon a csomagokkal megpakolt Eszternek, míg Sándor egyszer a boltban kisegítette Máriát húsz forinttal, amit a nő egy köszönömmel és egy félénk mosollyal viszonzott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2013. december 14. 10:58
Ez bizony talált, de nem sűlyedt. A dolgok holnap sem változnak sokat, a kommentek mindíg az elégedtlenségről, kicsit a személyek sértettségéről és frusztráltságáról fognak szólni. Ebben persze nem kevés felelőssége van, a hivatalosan elterjedt trágár közbeszédnek. Ha azt látom, hogy xy politikus, közíró, színész, közszereplő , huszonnegyedik senkiházi celeb, és egyébb szarjankók mit megengednek maguknak, akkor miért pont én fogjam vissza magam? Előbb a példamutatás, azután a számonkérés.
pierre bayle
2013. december 14. 09:15
Péter szereti a gíroszt és utálja a bort. Különösen falra mászik a borral kapcsolatos sznob megnyilvánulásoktól. Egy vidéki egyetemen adjunktus. Állását folyamatosan félti a Balog-Hoffmann páros egyetemellenes politikájának beköszönte óta. Felesége szerkesztő egy tankönyvkiadónál. Valószínűleg fél éven belül elveszíti az állását a Balog-Hoffmann páros piac-államosító nemzeti bolsevista politikájának következtében. A kiadóban dolgozó jobbos kollégák is tudják, h a túlélés egyetlen sovány esélye a fidesz választási veresége, ezért a nemszavazás és a jobbik között ingadoznak. Péter édesanyja nyugdíjas. Szánalmas jövedelmét nyelvtanításból egészítgeti ki, de már nem sokáig teheti, köszönhetően a Balog-Hoffmann páros nyelvtanítást szabályozását szigorító intézkedéseinek. Ha így marad, nemsokára támogatnia kell anyagilag édesanyját. Péternek két óvodáskorú gyermeke van. Az iskolaválasztás szempontjai közül a legfontosabb: az egyházi befolyás elkerülése. Ez most még lehetségesnek látszik. Péter 2010-ben az LMP-re szavazott, mert úgy gondolta, h ráfér egy kis pihenő a baloldalra. Bár nem ért egyet az LMP "sem-sem" politikájával, szavazatát nem bánta meg, mert szép ellenzéki tettei voltak a pártnak. Péter a fideszesekről azt gondolja, hogy 2010-ben lehetett bízni abban, hogy csinálnak valami értelmeset, még ha fel is volt arra készülve, hogy ideológiailag nem fog neki tetszeni. 2013 végén azonban Péter szerint csak ostoba, elvakult trollként lehet azt hinni, hogy az ország jó irányba halad. Péter szerint a Fidesz egy korrupt és agresszív bűnszövetkezet, amely már-már lehetetlenné teszi az életét, ennek megfelelően ingerülten kommentel a mandineren és máshol. Péter szereti a focit, hetente kétszer űzi, köszöni, stadiont nem kérnek a barátaival.
6qwasyx
2013. december 14. 08:03
Ilyen geci országot csinált Orbán Magyarországból.
Selamat
2013. december 14. 07:40
Hehe, ez bizony könnyen megeshet :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!