Ünnepi hazugságok a Heti Választól

2013. december 22. 13:37

Ünnepi hangulatban ül otthon a közpénzen kitömött állam-polgár és olvassa a közpénzen kitömött Heti Választ. Nehéz év volt, megérdemeljük a nyugalmat.

2013. december 22. 13:37
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A háttérben szól a közpénzen kitömött heti Ákos a közpénzen kitömött Magyar Rádióból, Krisztus – helyesen – a feszületen, a közpénzen kitömött egyházak gondoskodnak róla, hogy így is maradjon, boldogság van, lelki béke, elégedelem. 

Hopp, mielőtt ebbe belemelegednék, egy perc polgárda látszólag ide nem illő témában: miről is szólnak az emberi jogok? Arról a felismerésről, hogy az ember legnagyobb ellenségévé éppen az a hatalom tud válni (jelesül az állam), amelyik a legkörmönfontabban tudja bizonygatni az ember (polgár, munkás, a nép, a nemzet) iránti elkötelezettségét. (...) Ahol jogok sérülnek, ott hazugság van. (...)

Persze ha az ország »valós« állapotára kíváncsi valaki, azt is megismerheti, a lapból: röviden, a »valóság« harmonikus. Minden statisztika ezt bizonyítja. Minden közölt statisztika – magyarázat és kontextus nélkül – persze pont olyan hazug, mint a hazugságra kitenyésztett főszerkesztő maga. Hazug a lapnak az évről készült kronologikus összefoglalója, hazug a Járai-interjú (az Orbán-kormány a terheket a nagyvállalatokkal fizetteti meg stb. stb.), hazug a Schmitt Mária-interjú, hazug a magyar »kreatívipar« államias interpretációja, hazug a magyar »könyvesipar« karácsonyi választékát az »esztelen tülekedés« kontextusába helyezni (jó érzékkel, a tankönyvpiac államosításának napjaiban), hazug az egész giccses jelen–kép, a kulturális interjúk, a konzerv ország megannyi megnyilvánulása, kisebb és nagyobb hazugságok sorakoznak egymás után egy becstelen rezsim és egy becstelen korszak hű tükreként. Talán csak azok nem hazudnak vagy azok kapcsán nem tudnak hazudni, akik nem magyar megszólalók. Akit érdekel, olvassa el az egészet egy szuszra, én megtettem.

A címoldalon aranyszínű rámában: magyar termék. Azért erre ne legyünk olyan büszkék, polgárok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. február 09. 01:11
"És mi a hazugság, amit a Heti Válasz ír?... Csupán az, hogy a nyálad különlegesen fröcsögős."- kérdi. Persze, hogy. Mert a lényegi üzenet, hogy minden hazugság, amit a HV ír. De azért néhány példát adott itt is: Járai, Schmitt, Ferenc pápa, és az ünnepi könypiac kapcsán. Ha a nagy nyálcsobogás miatt a saját agyában, nem hallotta volna.
balbako_
2014. február 05. 10:33
Elborult elme.....
geraz51
2014. január 23. 13:55
Érdefes én a hazujságokat a Magyar Narancs,168 óra,ÉS,HVG című szennylapokban találom.A napi sajtóról már nem is beszélek.
Justicia
2014. január 12. 21:17
Patyomkin állam ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!